Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


tillbaka i verkligheten igen

Jaha så var man hemma, tillbaka i verkligheten igen, efter roliga och lärorika dagar på Tånga Hed i härligt umgänge!
Vi har varit med på lägret som Karin och Jörgen Köster "Stormvallen" arrangerat, se länk under "om mig".
Jag hade anmält mig till lägret som "deltagare utan hund" allt för att kunna mingla runt och ta del av alla olika instruktörers tips, men tack vare Karin och Jörgens och även Eva Bodfäldts välvilliga inställning har jag även fått smita med på Stormvallens alldeles egna specialvalpkurs för Eva B oxå, vilket jag varit oerhört tacksam för! Länk till Eva se länk under "om mig".
Det var Stormvallens A-valpkull, Kogaråsen Lena med egenuppfödda Vittra samt jag själv o lilla Vinna som samlades 2 timmar på måndag-onsdag morgon.
Vi har blivit drillade i framförallt belöningssystem, tanken är att hundarna framigenom skall lära sig att skilja på "varsågod" = extern belöning, "bus" = lek alternativt godisutdelning eller annat ihop med/hos matte och "slut" = dags att stämpla ut från klassrummet.
Vi har jobbat en hel del med följsamhetsövningar samt passivitetsträning.
Dessa övningar har sedan kombinerats i olika varianter vilket gett hundarna och oss möjlighet att träna på att varva upp och sedan snabbt varva ner.
Bra övningar har vi fått med oss för att förbereda de små för eventuella veterinärbesök, ja det har varit mycket som Eva hunnit med att stoppa in under dessa totalt 6 timmar och jag är alldeles övertygad om att vi kommer att ha mkt nytta av detta framledes!!!
Resterande del av dagarna har jag och Vinna bland annat sovit och efter ha vilat oss i form så har vi som sagt mingalt runt och tittat på alla andra flitiga människor som tränat för mkt duktiga & intressanta instruktörer.
Grupperna har varit rätt så många, det var bland annat 3 st skyddsgrupper, ledda av Jörgen Köster, Lennart Larsson och Stefan Mattsson, en sökgrupp ledd av Anna Plensners, en spårgrupp ledd av Maria Rydkvist samt en brukslydnadsgrupp ledd av Anna Lindelöf. Jag och Vinna har glidit runt mellan de olika grupperna och lyssnat på råd samt tränat på passivitet och den lilla råttan har skött sig alldeles fantastiskt!
Kvällarna har vi spenderat vid den stora grillen bakom mässen men det har blivit vääääldigt tidiga kvällar om man jämför med andra läger då orken av förklarliga skäl inte är på topp, men jag är inte ledsen för det!
Jag har haft kanontrevliga dagar och kvällar, det har varit otroligt roligt att träffa alla härliga människor som jag inte träffat på alldeles för lång tid och som sagt detta har verkligen gjort gott, allt som skapar glädje måste vara nyttigt!
I onsdags ringde de från Sahlgrenska och undrade hur jag egentligen mådde... jag blev lite skrajsen och trodde att nåt inte var som det skulle, och det var det väl kanske egentligen inte, men det var iaf inte värre än att blodvärdet sjunkit drastiskt igen, de satt och titta på mina provsvar och ville att jag skulle pallra mig in och fylla på med lite blod igen så det var bara att lyda :-) så i torsdags åkte jag raka vägen till Sahlgrenska och tog nya prover inklusiva bastester så de kunde beställa blod och träffade läkaren, och fredagen spenderade jag hela dagen på sjukhuset, fick både behandling samt blodtransfusion, åkte in vid 8 och var hemma igen strax före 18...
Eassa har spenderat lägerdagarna med Ove, morsans gubbe, och det gör hon mer än gärna, han skämmer bort henne utan dess like med lååånga goa promenader och därefter mys i soffan och gotter i relativt hög utsträckning, ben och grisöron, samt lånmga bad i sjöar och hav... jaaa hon har väl haft semester kan man väl säga, skönt ändå att se att hon fortfarande gärna följer med hem då man kommer för att hämta henne! :-)

Nix nu är det dags att sova vidare, trots att jag tycker att jag skött mig riktigt riktigt bra under lägerdagarna ville kroppen tydligen ta igen sig då vi kom hem, så jag sträcksov mer eller mindre från klockan 16 nånting tror jag i torsdags till tidig fredagsmorgon förutom lite kortare pauser, matning av dogsen samt rastning på baksidan, och denna dagen har fortsatt i samma tecken, sova sova sova....
Men det är bra, då är jag kanske vaken mer i morgon ;-) Fast det trodde jag ju om förra söndagen oxå och vilket skämt det var!!!
Ha haa ha, Gonatt!
3 Juli 2010  | BLOGGEN | 2 kommentarer
Ni verkar ha fullt upp i sommarvärmen ha det gott och sköt om er!! Kramizar
Skrivet av Akko och vovvarna den 4 Juli 2010 06:37
Oj oj va ni kör på. Verkar vara jättekul med så mycket input från "gurusarna";=)) Vi har matat på lite också. Lyd 1 o Lyd 2 o i helgen blev det appellen i värmen. Nu ska vi också vila...ett tag i alla fall ;=)) Kram från Stina

Webbplats: http://www.123minsida.se/more
Skrivet av Stina den 7 Juli 2010 14:34
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida