Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Ett svårt beslut

Har funderat fram och tillbaka om jag ska skriva det här inlägget eller inte. Men nu blir det så att jag skriver det!

För ganska precis 1 år sen hände nåt som antagligen kommer att påverka mig resten av mitt liv. Jag blev gravid och fattade beslutet att göra abort. Inget lätt beslut, när det inte var pga av mig som det blev så. Men jag kände att jag inte kunde tvinga på någon ett barn. Det kräver så pass mycket, att båda måste vilja det. Kände även att jag just då inte orkade berätta om det för så många, för jag orkade inte med andras eventuella negativa synpunkter. Och det kändes svårt att stå och försvara ett beslut som jag egentligen innerst inne inte hade valt själv. Hela perioden just då var ett känslomässigt kaos. På söndan började jag misstänka att jag var gravid, på måndan gjorde jag testet och på tisdan bokade jag aborttid. Fick tid relativt snabbt, veckan efter. Fick boka 2 tider; en för att göra undersökning + ta första tabletten och en för att ta resterande tabletter. Åkte dit på första besöket och då visade det sig att det var vecka 5+5 (eller vad det nu heter). Och sen visade det sig att det var tvillingar. Jag såg tydligen så chockad ut, att dom tyckte att jag skulle flytta fram aborten för att kunna fundera igen och att jag även skulle gå till en kurator. Avbokade aborttid och bokade kuratortid. Vilket egentligen inte förändrade nåt. Vi hade ju redan bestämt oss. Genomförde aborten, vilket jag kan säga så här i efterhand, att det var den "enkla" delen. Allt känslomässigt man går igenom efteråt är betydligt svårare! Och den defintivt jobbigaste tiden var när barnen skulle ha kommit. Innan jag fick reda på att det var tvillingar, så var det beräknat 6 maj, men med tvillingar brukar graviditeten inte var lika lång. För mig har 6 maj blivit det datum som betyder nåt. Sen blev det inte lättare av att 6 st av våra vänner skulle få barn ungefär samtidigt (mellan april-juli). Det har varit väldigt svårt för mig att hantera den biten. Det var jobbigt för att man var ledsen och samtidigt ska man vara glad för någon annans skull (vilket man egentligen är) och så får man dåligt samvete för att man inte enbart känner glädje. Att åka och köpa bebispresenter och sen åka dit och säga grattis, vad söt han/hon är. Det har inte varit lätt. Att lyssna på alla blivande/nyblivna föräldrars prat om bebisar och se hur glada dom är. Missförstå mig rätt - jag missunnar ingen detta, men det svider ändå i hjärtat!

Det här året har varit tungt på många sätt! Det jag önskar mig mest av allt är att jag nån gång ska få bli lycklig igen och vara glad!

26 September 2012  | Blogg | 2 kommentarer
Jag visste inte detta.. Kram!

Webbplats: http://mittlivformig.wordpress.com
Skrivet av Martina den 20 November 2013 12:48
Så starkt och "fint" du beskriver en sån omtumlande händelse och svårt beslut. Kan förstå den dubbla känslan inför dina vänners babislycka, men måste vara skönt för dig att få detta berättat. Kram på dig och hoppas lyckan ler även mot dig i en nära framtid.
Skrivet av Inger Kratz den 8 Oktober 2012 12:55
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida