Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Jag blir så less.....

...att se annonser på jaktkläder i olika jakttidningar. Jag vet att budskapet skall vara jaktkläder, men ändå....

Man ser karlar som bär på sina byten utan en tillstymmelse till blod. Rena och fina, inte ens ett hårstrå eller kvist/löv finns på dom. Armarna på jackan eller skjortan är inte ens uppkavlade. Min erfarning av jakt är att man är allt annat än ren! Har man skjutit, är man blodig, för det mesta tar man ur bytet med detsamma och sällan har man nära till vatten för att kunna tvätta av sig. Samma gäller fåglar, det blir alltid blod.

Så här såg jag ut i höstas, efter det att jag hade skjutit och tagit ur en kviga.

Jag brukar se ut som ett skogstroll. En och annan kvist har fastnat i håret, byxorna har stora stänk av brunt myrvatten, händerna är täckta av blod och ansiktet brukar även den, vara lite blodig. Det brukar även finnas svarta streck i ansiktet, från att man har gjort upp eld.

Jag med en segerkvist som jag fick av min jaktkamrat, för att jag fällde en 18-taggare.

Sen tycker jag även att man ger en snedbild av kvinnliga jägare i annonserna.

Till alla kvinnliga jägerskor; ser Ni ut så här då Ni  jagar?

Håret är alltid långt och utsläppt, fin kammad, hon skall vara smal och inte skitig. Hon måste vara snygg. Jag personligen uppfattar budskapet i en sådan annons som att en kvinna skall vara snygg/smal för att jaga. Att mina manliga jaktkamrater skall tycka att jag som kvinnlig jagerska skall vara attraktiv....Nog skulle jag bli blodig i dom kläderna som finns på bilden ovan, men det är nog inte av slakt, mera för att man har rivit armarna på en massa kvist (=

Dom flesta av min väninnor som jagar, inkl. mig själv, är lite mulliga och lortiga i skogen, men jävelskt bra på att jaga och inte rädda att ta i eller bli skitiga. Skall man verkligen måste vara en skyltdocka då man går i skogen?

Tror inte att älgen/tjädern/riporna m.m. bryr sig så mycket över hur man ser ut!

Mina jaktkamrater bryr sig då inte det minsta om hur jag ser ut i skogen. Tror nog mera att dom skulle lyfta på ögonbrynen om jag såg upputsad ut varje gång jag kom till skogs och aldrig ville bli skitig.

Min karl tycker dessutom att jag är snygg, då jag är lite lurvig i håret och ser ut som ett skogstroll Tror jag skall börja visa lite mera bilder min blogg på lurviga och mulliga jägarinnor!

Mullig, lurvig och halv lortig....

...ja, och!?...Huvudsaken att man lyckas i skogen!

Nej alla Ni som säljer jaktkläder och gör så fina reklambilder;

 Vissa jägarna, oavsett kön, hur en jägare ser ut i verkligheten och vissa vad kläderna VERKLIGEN tål!


       
24 November 2011  | Livet | 6 kommentarer
LOLBeans .io is a multiplayer racing game where you have to avoid obstacles. Race to the end of the obstacle course in battle-royale-style elimination.

Webbplats: https://lolbeans-io.com
Skrivet av Harry den 19 September 2022 12:35
Bra skrivet. Tjejen i det ljusa håret på bilden har jag svårt att tänka mig ta ur en älg. Det jag tycker annars är viktigast är vilken inställning rent allmänt man har till jakt, helst då harjakt naturligtvis.
Skrivet av Jan Bratt den 25 November 2011 11:50
hej jag tycker du har helt rätt i det du skriver. Visa heller att kläderna håller för olika ända mål. så din bild på en kniv och blodig hand är en mycket bra bild till varför man ska ha en bra kniv.
Skrivet av Pierre Jansson den 24 November 2011 20:37
Ja du vet ju att jag tycker exakt likadant efter våra samtal, här har du en medmullig jägerska som gärna får lite skit under naglarna å tar ur viltet/fisken. Och mina jaktkläder är inte vackra... men jäklit varma å praktiska ;-D KRAM

Webbplats: http://lurans.blogg.se
Skrivet av Therese - Sockenvägens Söta den 24 November 2011 15:49
Du är för bra, bara......Jag är nog väldigt lik dig, lite mullig, inte rädd för att skita ner sig, sliter och dra i älgen fast en del gubbar bara glor...:-) Håll tummarna för imorgon fm, Engaholmsprovet , ett ordinarie drevprov som går hela veckan. Tyra skall visa vad hon kan...

Webbplats: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Skrivet av Majsan den 24 November 2011 15:24
Skitbra skrivit, känner igen mig i din förklaring hur du ser ut. Har ännu inte sett någon i skogen som jagar se ut som bilderna ovan. Kram :-)
Skrivet av Mari-Anne den 24 November 2011 13:53
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida