Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2018)
>>


TURMAT

Då var det dags att torka kött!

Torkat kött är väldigt enkelt och gott att ha med sig i ryggsäcken, benfickan, ackjan eller skoterlådan.

Torkat kött smaker utsökt till kaffet under en paus i jakten eller som delikatess i jaktstugan under kvällens diskussioner kring dagens jakt.

Jag tycker faktiskt om att ha tunna skivor i kaffet, i min träkåsa, då smakar det ännu godare cheeky

Att skära några skivor kött ger snabbenergi, då jag ofta går med hunden.

Så här torkar jag:

Blanda nio liter vatten med sex deciliter salt och 1,5 deciliter socker.

Koka lagen och låt svalna.

Lägg köttet i lagen och se till att lagen täcker allt (jag brukar lägga en tallrik uppe på).

Låt köttet ligga i cirka tre dygn.

Efter tre dygn förser du köttet med snören och häng köttet i norrsidan/skuggan på en husvägg under tak.

....eller gör en sådan låda som jag har på min husvägg laugh

...så att fåglar eller andra djur inte kommer åt det.

Bästa tiden för att torka kött är februari till april.

LYCKA TILL!


       
20 Februari 2015  | Godsaker från Mirandas kök | 2 kommentarer
Now you will not be facing problems while mapping network drives in windows only if you switch to this portal which is known to be hub of information regrading it.

Webbplats: http://mapnetworkdrive.org
Skrivet av map drives den 17 Augusti 2018 08:36
Tørket kjøtt er nydelig. Min pappa pleide å røyke det litt før det ble hengt til tørk. God helg til dere. :-)
Skrivet av Rita H. den 21 Februari 2015 19:46
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida