Det är många som brukar fråga mig om jag har några bra tips på utflyktsmat.....
Jag brukar baka tunnbröd själv här hemma och då jag bakar, passar jag på att spara några hela kakor.
Dessa kan man fylla med överbliven köttfärsås, saker efter en tacomiddag eller annat gott. Jag brukar även strö dit lite extra ost, sen rullar jag ihop tunnbrödet till en tunnbrödsrulle och paketera in det i folie.
Man kan spara dessa färdiga paket i frysen tills det är dags för utflykten.
Älgburgare är också något som uppskattas.
Recept på mina älgburgare hittar du HÄR
Ett tips!
Använd kaffefilter att stoppa hamburgaren/klämmackan i.
Inget söl och perfekt hamburgarepapper!
En våffel- eller kolbullesmet kan blandas hemma och hällas i en petflaska. Lätt att skaka flaskan på utflykten och hälla smeten direkt i pannan eller ett gammaldags våffeljärn som man kan köpa för lite och ingenting på loppis.
Fläsket kan man tärna hemma och kasta i pannan innan smeten.
Piroger kan också göras hemma. Perfekt recept på piroger deg:
24 PIROGER
- 200 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 tsk socker
- 1 1/2 tsk salt
- 13 1/2 dl vetemjöl + ca 1-2 dl till utbakning
- 1-2 uppvispade ägg till pensling
Fyll degen med valfritt innehåll och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 12 minuter.
Även dessa kan paketeras i folie frysas in och sedan värmas på elden.
Pinnbröd är också ett trevligt utflyktsalternativ, som ofta uppskattas av barn, men underskattas av vuxna....
Jag brukar linda in en korv med pinnbrödsdeg, men det går även att skära tunna tunna skivor av rökt kött i degen, vilket ger pinnbrödet ett mera viltsmak.
Supergott!!!!
En annan smart grej jag brukar köra är att koka korv och lägga dessa i en termos med vatten.
Väl i skogen tar du vattnet som korven ligger i och häller pulvermos i vattnet som ger en god smak av korvbuljongen. Plocka upp en korv ur termosen och VIPS, en färdig lunch....
Hoppas att jag gav Er några bra mattips!