Dino, Jenta å ja´
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Tränar på som sjutton

Ja, även om jag inte uppdaterar särskilt ofta så ligger vi INTE på latsidan för tillfället... Då vi för några veckor sedan fattade beslutet att inte åka till Kosta så pirrade det till i tävlingstarmen och vår egen söktävling på hemmaplan är i sikte;) Det är verkligen skittråkigt att det inte blir något läger i år men vi fick inte till det helt enkelt. Vi hittade ingen husvagn och nu är det liksom lite sent att boka något annat boende.. Näpp, nu får det bli så, vi är hemma och ev blir det tävling istället :P

Det betyder alltså att vi måste träna, träna och åter träna. Sökträningen går faktiskt, peppar peppar, riktigt bra för tillfället. Hon är noggrann och koncentrerad...tempomässigt är det helt ok, kanske inte så galet fort som jag vet att hon kan men det gör faktiskt inget ;) Hellre lite långsammare men att hjärnan är med...har jobbat lite på påvisen för att få lite mer drag, överlag har jag släpt henne lite "friare" i söket, lite wild and crazy ;) Det var vi har kvar nu innan tävlingsstart är heltdold låda och egen rulle...typ sandlådorna på klubben.

Lydnaden då, ja den KÄMPAR vi med :) Eftersom jag inte kommer kunna lägga henne på platsen behöver vi toppbetyg för att nå uppflytt. Nu är det inte mitt mål, eller jo egentligen, men jag skulle vara SUPERNÖJD med ett godkänt... Hur som helst, vi behöver få till det där sista finliret, framförallt i framförgående och kryp. Men vi är på G...Framförgåendet kör vi i stort sett på varje promenad, är superbra att köra på våra långa raka grusvägar här hemma. Parallellt med detta jobbar vi mycket enligt Gyllenstensmodellen, dvs lek lek och åter lek för att driva upp motivationen till max. Det går bättre och bättre och kör många korta och intensiva pass.

Idag har vi haft skotträning på klubben. Det går bättre och bättre och det känns verkligen som metoden ger resultat. Nästa gång ska vi flytta närmare skytten...Det går sakta men säkert, men jag skulle aldrig våga chansa och lägga henne på tävling. Vill inte sabba den trygghet jag har byggt upp runt situationen plats/skott. Ser detta som en långsiktig träning och det får ta den tid det tar helt enkelt.

Annars då...jo det rullar på. Lowa blir 7 mån på söndag :0 Var tar tiden vägen? Hon är iaf en alldeles underbar liten tjej som har vunnit sin mammas hjärta totalt :)

 

Hon har nu blivit så stor så hon kan sitta på ryggen. Det är ju helt underbart! En 8kg klump på ryggen är ingenting att bära runt på, iaf inte om man jämför mot att ha henne på magen. Nu kan vi liksom gå på stigar... Iofs sover hon ju så gott i vagnen så det blir inte SÅ ofta men bara vetskapen om att det funkar ger frihet. Idag var vi tex men mamma och pappa en sväng till Laxhall.

 

Mycket och långa promenader blir det. Försöker få upp Jentas kondis nu samt träna uthållighet i värme. Finns en damm några km bort som vi brukar promenera till. Där får Jenta simma efter pinnar (eller snarare stockar) en stund och sen går vi hem. Bra träning som dessutom svalkar... Idag tog både hon och Dino sig ett dopp i Vänern :)

17 Juni 2010  | Sökträning | 5 kommentarer
Lowa måste vara världens sötaste bebis!! Sitter alltid och ler när jag ser foton på eran prinsessa - såååå sjukt söt!! Kul att höra ifrån dig! Det verkar som om ni har det superbra!! Underbart att läsa! Kramar från Sara o Nike

Webbplats: http://www.rottismalle.blogspot.com
Skrivet av Sara den 8 Juli 2010 22:12
Halloj! Vad roligt att läsa om er träning. Lilla Jenta som jag tycker så mkt om:-) Lowa då, ja hon är ju söt som socker och snacka om att vara prinsessan över alla prinsessor när hon sitter i bak på din rygg. <3 Ha det nu allra bäst så hoppas jag vi kan ses för lite träning någon gång. Kramar, Joanna Ps. Tack för ord, du får komma och hälsa på sedan Ds.

Webbplats: http://www.kennelforyou.se
Skrivet av Joanna den 30 Juni 2010 13:51
Så synd att ni inte kommer till Kosta, ja kommer o sakna er, men de är inte alltid så lätt när dom är små. Lycka till med tävlingen o ha en skön sommar Kram Suss

Webbplats: http://www.rottissuss.se
Skrivet av Suss Tingla Imze den 24 Juni 2010 08:29
Va duktig du e med Jenta...o Lowa såklart :-) Du e bara bäst!
Skrivet av Lena den 18 Juni 2010 08:42
Det låter härligt! Lycka till på tävlingen. Det fixar ni säkert.
Skrivet av Lisa, Greta o Cajsa den 18 Juni 2010 08:32
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karin Glans                                             Skaffa en gratis hemsida