Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2019)
>>


Usopp

* Alias: Sogeking
* Ålder: 17
* Efterlysningsumma: 30 Miljoner Beliner (efterlyst under sitt alias "Sogeking")
* Position: Skytt, men får även jobba som snickare ibland.
* Namnbetydelse: Både "Isoppu" och Uso" betyder lögnare, eller en sån som överdriver redan överdrivna rövarhistorier. Att kombinera dessa två ord var ett genidrag av Oda. Man kan även lägga till ett "U" på slutet, så att han heter "Usoppu". Men det är uttalsmässigt!

Sogeking är en blandning av japanskans "sogeki" (prickskytte) och engelskans "king" (kung).

* Personlighet: Han drar lögner om sig själv fast han vet att det bara är småbarn, Ruffy och Choppa som tror på det. Han är även ganska feg, men kan bita ihop när det verkligen gäller. Han är ganska intelligent och har bra koll, och han är en av dem mer komiska karaktärerna.
* Mål: Att bli havets modige krigare!
* Klädsel: Hängslebyxor, svettband, bandana, kikarglasögon (köpta i Tjuvstaden.) Som Sogeking bär han även en röd mantel och en ansiktsmask.
* Djävulsfrukt: Ingen.
* Fightingstil: Då han inte är så stark, har han en slangbella som han laddar med olika föremål(bomber, rökbomber, eldbomber, ruttna ägg, tabasco etc).
* Bakgrund: Usopp föddes i en by som faktiskt inte har något namn på svenska, men på engelska heter den Syrup Village. Han bodde med sin mamma och sin pappa och hade en "piratklan" som bestod av han och 3 mindre ungar. En dag gick hans far Yasopp med Shanks piratklan och seglade iväg. Sen den dagen har han varje morgon sprungit runt i byn och ljugit om att "piraterna kommer". Det var inte alla som förstod sig på honom, men några sa att hans lögner är hans önskedrömmar. Hans mor dog efter att Yasopp hade åkt och Usopp levde ensam i det lilla huset.
* Övrig info: Usopp har en lång näsa. Han har en mycket lång näsa, en parodi på Pinocchio,vars näsa blev längre ju mer han ljög. Usopps näsa blir längre under seriens gång,men aldrig överdrivet lång. Än så länge.

I Sjuvatten blev han osams om vad som skulle hända med Going Merry, Ruffy ville skaffa en ny båt och Usopp kunde inte leva utan Merry. Så dom slogs om båtens öde, och Ruffy vann. Efter ett tag gick Usopp med igen, men som Sogeking istället. I kapitel 438 svalde Usopp sin stolthet, började storgråta och bad om ursäkt - så han blev förlåten och gick med igen och dom glada dagarna är tillbaka.
27 Maj 2007  | One piece | 1 kommentar
soge king blir hans namn under några volymer då han är utklädd men hans egentliga namn är ussop
Skrivet av Jens den 28 Maj 2007 08:50
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Jens ...                                             Skaffa en gratis hemsida