Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Fysisk Aktivitet på Recept?!

Jag har fått FaR, fysisk aktivitet på recept. Eller jag bad om det... En sjukgymnast där jag bor tog emot mig för ca. 1 månad sen och vi pratade en stund och sen skrev hon ut deta. Hon sa även att jag skulle bli uppringd av en "Samordnare" om några dagar. Det tog över 3 eckor och jag fick påminna om att jag VILLE! bli uppringd.
Men jisses... Den som ringde - varför gjorde hon det? Inte ett dugg kunnig, inte alls insattoch inte ett dugg påläst. Ska vi betala lön för en människa i Regioin Gotland som inte vet vad hno ska göra?! NEJ!
För det 1.a - hon förklarade varför hon inte ringt - med att dom hade fått nytt datorsystem.
För det 2.a hon frågade om vad jag ville göra? Jag förklarade...
Samt frågade om HON inte hade läst nå´t papper om mig?! Nej blev svaret, hon hade en lapp där det stog att hon skulle ringa mig.

Ett litet problem finns ju och det är att jag bor på södra ön under första delen av vckan och på den norra delen av ön resterande veckan. Det förklarade jag för henne - då får JAG veta att hon inte VET vem som är samordnare på norra Gotland samt att jag ska ringa och fråga när div. träningar är om de har nån över huvud taget?! Allt detta pratade jag om med sjukgymnasten och det skulle hon ge till samordnaren...
HON VISSTE JU INGET!!!
Hon bara skrattade mellan vart annat ord och sa att DET vissta hon inte och det fick jag ringa och fråga om. Men hon viste inte namnet på den jag skulle prata med. Hon nämnde några företag som driver fys.träningar men hon vissteinga tel.nr och namn!!!!!? Ska det va såhär?????????????????????

Visst förstår jag att JAG ska vara aktiv och ta kontakt och så för JAG vil ju börja träna. Men vad ska hon som samordnare göra? Bara vara på sin arb.plats och få ett lönekuvert i gång i månaden ???

Nu har jag haft turen att jag har träffat en lymnterapeut som tagit fullständig anamnes ang. mig och som lovat att GÖRA ett träningsprogram till mig! MIG! Anpassat!!! Sen ska vi ses 8 måndagar framöver och hon ska övervaka min träning och tillsammans ska vi se resultaten!

Men FaR och Far-samordnare - nej det har jag inte fått nån hjälp av och har nåt förtroende för!


statens folkhälsoinstitut - Fysisk aktivitet på recept är ett komplement till eller ersättning för läkemedel. Den som skriver ut recept ska ha god kompetens och tillräcklig kunskap om den aktuella patientens hälsostatus eftersom somliga tillstånd innebär att vissa aktiviteter är olämpliga. Det är också viktigt att patienten får hjälp att effektuera sitt recept med utbyggda strukturer som stödjer individen, t.ex. olika typer av handledd verksamhet.


       
12 Februari 2011  | dagliga vedermödor | 1 kommentar
Har inte "samordnaren" en chef?? Skicka detta till chefen och fråga vad det är för krav på den tjänsten som denna "samordnare" uppehåller!!
Skrivet av mamma den 15 Februari 2011 15:46
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida