|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
December (2020) |
|
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(8) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(4) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(6) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(4) |
|
(2) |
|
(6) |
|
(1) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(4) |
|
(9) |
|
(15) |
|
(15) |
|
(14) |
|
(10) |
|
(16) |
|
(23) |
|
(11) |
|
(16) |
|
(16) |
|
(9) |
|
(19) |
|
(11) |
|
(11) |
|
(14) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(10) |
|
(1) |
|
(7) |
|
(3) |
|
(7) |
|
(6) |
|
(8) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(19) |
|
(19) |
|
(15) |
|
(7) |
|
(9) |
|
|
(12) |
|
(290) |
|
(21) |
|
(1) |
|
(15) |
|
(15) |
|
(24) |
|
(13) |
|
(7) |
|
(6) |
|
(8) |
|
(27) |
|
|
|
|
Inlägg: 451 |
Kommentarer: 322 |
|
|
|
|
|
|
|
|
GOTLÄNDSK SAFFRANSPANNKAKA
Så många tycker om den - vår "nationaldessert"! Här kommer mitt famljerecept som fanns i Gotlands tidningen torsdagen den 21/12 1978 och sen dess följt med oss.
Detta recept räcker till 1 vanlig långpanna-plåt.
4-6 ägg 1 1/2 L god mjölk 5 dl vetemjöl 2 kkp grötris 2 påsar saffran salt, helst ej socker ev. 5 msk russin(har jag aldrig)
Koka risgrynen i mycket vatten och får koka livligt i 15-18 minuter Sila därefter genom durkslag och spola med kallt vatten. Häll i grynen i en kastrull igen, en rejäl klick smör, och häll på 5 dl av mjölken och koka ihop sakta i 10 minuter. Gör en pannkakssmet av resten (1 L) av mjölken, äggen och de andra inredienserna. Ta sist i saffranen som är upplöst i lite brännvin, och rör ner gröten lite i sänder i smeten.
Grädda i 225 grader i 30 minuter
|
1 Augusti 2011
| RECEPT
| 1 kommentar
|
|
|
|