Linda från Wik med fleras hemsida
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Sven-Rutgers filmklubb

För några dagar sedan såg jag filmen Lost in Translation. Men jag kan inte säga något mer än ett jaha. Den lämnade mig inte med några större känslor. Det är en film som jag annars borde ha känt en del inför men det gjorde jag inte.

Filmens handling är följande:

Filmen handlar om två människor som hamnat i Tokyo, den ena för att spela in en reklamfilm och den andra som sällskap åt sin man som aldrig har tid. Dessa två människor ställer sig båda frågan varför de är där de är. De möts på ett hotell och börjar umgås och trots att de tillhör olika generationer upptäcker de att de har mycket gemensamt, speciellt sin vilsenhet i livet och i Tokyo.

Jag upplevde filmen som oerhört seg och skulle säkert vara extremt speciell med sina tysta bilder och speciella bildspråk. Det är en stor "läsa-mellan-raderna"-känsla i filmen men den griper mig inte. Inte alls. Det är sådana filmer jag brukar gilla och den borde göra mig sorgsen, men den rör mig som sagt inte, inte på något plan direkt. Den ger mig inga tankar. Den bara lämnar mig med ett jaha. Det känns som att det är ganska lätt att räkna ut vad som kommer att hända också. Det är inga överraskningar direkt. Och med tanke på alla varma ord som sagt om den här filmen så hade jag kanske en aning höga förväntningar. Det kanske är bättre om man inte har det...

Ja, vilket betyg ska jag ge den då... tja en svag trea kanske. Det vill säga 3 ravioliburkar svagt kryddade.

eder

Sven-Rutger Bängtsson

26 Juli 2010  | Sven-Rutgers betyg | 1 kommentar
jasså han har alltså en dubbelgångare :p

Webbplats: http://www.darkoo.blogg.se
Skrivet av Niklas den 26 Juli 2010 19:27
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Linda s                                             Skaffa en gratis hemsida