Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2020)
>>


Klassresa till John Bauer stad 9 juni 2009


Jajaja jag ser er...50 besök i samma bloggtext stackars er...:)nu är jag vaken och här....

Felicias allra första klassresa


Vi startade tisdagsmorgonen med att kliva ombord på denna RARITET
Uppväxt sommartid nära detta bolag ,kunde jag minnas mig tillbaka till ljuva 80 talet då det togs i bruk:).Vi återkommer till bussen..

Vi var väl en 69 st som skulle färdas i bussen.Barn mellan 7-9 år och av dessa ca 10 vuxna. 50 % skolpersonal o 50 % päron inklusiva mig själv.

Ganska snart insåg att jag just VARFÖR jag aldrig sökte om lärarhögskolan i 20 års åldern .Jag kom in på första försök men annat kom emellan och då jag sen skulle välja åter så blev det sjuksköterska i första val.
Valet grundas i TÅLAMOD folks.TÅLAMOD.LJUDNIVÅ och detta mina barn och andras ungar känslan.Räcker ha 4 st i en klass man liksom mer eller mindre har "liiiiite" svårt för så skulle det stjälpa min karrär direkt .
Är ju lite så i vården också.Du kan inte gilla alla äldre och dess anhöriga men går koppla på proffessionaliteten .JUST DEN har jag förstått att jag inte skulle klara ha som lärare.
Kan se mig som en kvinnlig fuhrer som skulle ha en visselpipa och blåsa i och få dem stå i givakt...

Skämtosido.En bättre barngrupp än denna får man leta efter.Så otroligt impad hela dagen över deras skötsamhet och hur väluppfostrade de är .Dysfunktion kan inga barn eller päron hjälpa men att se HUR ALLA barn får plats i klassen är så häftigt.


Första stopp GRÄNNA

Inte svårt kliva av bussen och tinga bord att fika.Gott gott med kaffe och äggsmörgås.Jordgubbar o muffins.Tryckte in allt som gick i munnen och njöt.
Sedan shoppade vi polkagrisstänger för fullt jag och Flisan.Jag gick på papprena i år.Änglastång...Love & Passion ..you name it.


Så gick resan vidare .Som sittkamrat hade jag Topsen.Gick prima tjöta med och Kickan satt bakom .Vi fick fylla i ett frågeformulär och det var inte lätt...Frågor om fröknars djur och leverne.*S*


Andra stopp...Stadsparken

Stadsparken kändes som Norrköpings Folkpark fast placerad på en höjd med sjöutsikt.
Där var känslan vi kom vi såg och åkte och ALLT han hända på en halvtimma.


Som den roddisfantast jag är.....Ojojojoj.Sketstor snygg hjärtformad buske.Just HÄR har jag stunden innan insåg jag när jag titta på bilderna tappat mitt ena STOOOOORA örhänge hahaha.Fast det visste jag inte då..

Njuter och kan inte få nog av skönheten i dessa blomster.Ska bege mig till Åbackarna innan de hinner blomma över.
Precis här hör jag ett tjut och det är Flisan som plockat gräs till hästarna ..tror hon men fått tag i ....Brännässlor...Mina barn och andras ungar.Jag tröstar en promillesek och uppmuntrar till att suga på fingarna...Hinner tänka ...Kom igen när du som jag när jag var 4 år RAMLADE NÄCK ner i en brännässelhög..DÄR prata vi smärta..Sen kikar jag på pekfingrets märke och tycker synd om ändå...Man ska va snäll mot barnen o djuren :)
Själva parken har oändligt med klätterställningar ,sköna fräna gungor mm.
Där hann de klättra liten stund varav ett barn ramlar ner högt från denna ställning.
Fram med min ena kylklamp inlindad i papper...Mamma du bryr dig mer om henne än om mig säger brännesslan...

Fröken har nog mest minna av att stoppa näsblod från denna park...Så är det ALLT kan hända på en klassresa...

Mc Donalds

Ja nästa stoppet var MAT.Mitt inne i stan på finaste gågatan gick barnen två och två och på led pratandes.Sicken syn.Som förr i tiden.
In på Mc Donalds där allt var förbeställt.Dock hade den lilla 19 åriga tösen som jobba där inte förstått att man inte kan HITTA PÅ och lägga ner alla morötter bland hamburgarna och alla äpplen bland cheesburgarna o nuggetsen barnen har liksom valt mellan just äpplen och morötter.Så ett djäkla slit bland 56 kartonger bröt ut och ja jag åt lugnt med ceasarsallad språkandes med en pappa varför VI INTE SKA SKAFFA EN NUMMER 3!!!
Har en bild därifrån men för många barn o vuxna med på den .Lägger av princip inte hysteriskt med bilder på mänskor som inte valt vara med på nätet liksom bara undantagsfall.


John Bauers Museum

Barnens tema denna termin har just varit John Bauer och det var liksom målet med resan få besöka hans stad .De fick klä ut sig tillika vi vuxna .Denna bild var bra.Lagomt suddig och ändå säger den hur kläderna de fick låna såg ut.En guide forslade oss från olika rum där hon läste sagor .
Jag som sovit minimalt natten innan blev tröttare och tröttare men det var mina goa vänner som la sig inne i kuddrummet och slappade lite medans barnen satt som statyer o lyssnade.Log sött då jag såg lärarnas blickar mot kuddhörnan:)
Inte lätt ha olydiga föräldrar med sig :)

Jag klädd i en skirande frasande vit sidenkläddning med vinröd spetsmössa trodde Flisan ville ha liknande klädsel i vitt.NOPE VÄSTE HON GE MIG FÄRG så ja hon blev en liten rokokokicka...Här ritar de minne från berättelserna.Flisan ritade skattkista:)
Vi sedan i konstdelen och kikade på hans verk.Nu tänker jag ju troll då jag hör John Bauer..


10 kr för vad hon tänker här...Hans tidiga verk.

När vi hade gjort Bauer köptes souvenirer som sig bör.Bidde en liten skrivbok och ett kort som jag tänkte sätta i ram till henne som minne.
En penna med troll till mig *ASG*...

Så gick vi ut och där var bussen framkörd.Dragning av frågesporten och de räknade först upp barnen med ordning 3 e plats o neråt.
Flisan kom på tredjeplats och hennes kompis på första!!!

Toppenkul o bra jobbat då det var så många barn och de bara går i ettan.
Av de vuxna var det endast lärare som vann...Vi sura !!!hahaaha.

Har sällan tur i spel jag....förräns ...ja läs i slutet ....


Hemresa UTAN SYRE

Vi kliver så ombord bussen.
Där är det 300 grader varmt pga solen tror vi..
Ju längre vi kör i stan desto varmare blir det.En pojke inser han glömt sin jacka i stadsparken varav bussen börjar vända och köra dit.Vi tror att AC kanske inte kommer igång förräns vi kommer på e 4.Snabbt börjar många bli genomsvetta och dubbeldäckaren där vi sitter där uppe blir immig.Vi ber lärarna säga åt chauffören att vi går åt av värmeslag och han försöker sätta på mer luft.Kommer NADA!!!

Så kommer vi på e 4 och jag känner instinktivt nåt är fel med bussen.
Den går så trögt och detta med värmen är helt sjukt.Står still .Barn mår illa och man ser deras huvven bli svettiga av värmen.Jag försöker få ut lite kaffe från min nya termos vilket ej går...Visar sig att man ska SUGA som ur en sportflaska ur den till slut.EINSTEIN ..not.

Så ropar chauffören att han måste stanna då något indikerar rött och att han måste fylla på vatten i bussen...

Irritation bland oss vuxna och man ser hur barnen blir frågande och lite rädda.
Vi når ett rastställe strax utanför stan.Alla bara vill UT i luften för att få luft.

Visar sig snart att fläkträmmar eller vad "!)#/!=#/ B= det heter är som kolasnören man äter...
Ja bussen var ju sen jag var UNG...inte konstigt hinner jag tänka och få ÅNGEST över HUR gammal jag faktiskt ÄR!! GULP!!!
Senare säger ett barn att bussen är ju lika gamma som chauffören och då blir jag lättad *ASG*

Ja en 3 timmar försenade kom vi då hem.
Vi hade gjort denna lekplats från 70 talet levande.Vi hade fått suga på våra klubbor/stänger som vi inte först skulle få enligt lärarna.Tom jag blev besviken och lika glad blev jag då jag då till slut fick ta upp en stång o göra den spetsig!!!
Vad var det topsen kallade den?? Skinn...ähh snuskig fantasi.Jag ser bara en glad kvinna äta sin kvällsmat.
Lagomt då den åldrige chauffören börjat fylla på vatten efter att ha bytt remmar ett par timmar kom RÄDDARBUSSEN!!!En buss från 2000 talet...en buss med bälten...och framför allt med LUFT...Det var ett gäng trötta barn och vuxna som klev av bussen kl 20 istället för 17.
Men sån tur vi hade med VÄDRET och allting egentligen....En riktig toppenresa med lite otur på slutet....

Jag såg fram emot Desperate Houswife och jäpp det var ett gött avsnitt.
Fick så akut ont i nacken och musklerna kanske efter NAIS ..milen som inte alls var NICE springa dagen innan.Megajobbigt i makens tempo iallfall.
Näe sömnbrist...klassresa....gav mig John Bauer förlåt BLUND i ögonen kl 21 så jag såg avsnittet i sängen och somnade bums kl 22 i tron om att bli sjuk för så kändes det.Konstig känsla i halsen och ett eko i skallen liksom.


Onsdag 10 Juni min TURDAG??

Sovit som ett barn..förlåt slagskämpe säger maken om du frågar.Mitt inatten hade jag gett honom en hård armbåge i skallen..inge jag vet om.
Vaknade vid 9.30 och låg kvar och kände efter hur jag mådde.
Nåt skit i kroppen på gång .Okej då.Har inte varit sjuk sedan ja när fanken var det...2008 mars tror jag.Baaaara lyckats med annat skit som diskbråck o vader som brustit osv men ingen förkylning på så länge.
Ska det komma så kom nu liksom medans jag är ledig denna veckan.

Så hör jag telefonen ringa vid 10..rusar ner NÄCK hahaah tar luren och får då ett så ljuvligt roligt besked i örat att jag börja LIPA GLÄDJETÅRAR.

Det har dragits vinnare i stegräknartävlingen idag...

OCH DU HAR VUNNIT ÅSA!!!!!!

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHHHHHH!!!


Blir ju frisk bara av höra den ljuva musiken åtminstone kan jag beska med känna mig hängig.Har ett fånigt leende över läpparna hela tiden kommer jag på mig med !!!
Ingen vann på stegantal utan på medverkan och lottdragning så alla typ 18 samma chans.

Kastar mig på telefonen för ringa maken .Men komma in i hans arbetsplats är som Pentagon.Några timmar senare kan han få höra det i hans telsvar och han lika glad och säger : Det är du värd!!!

Det bästa av allt är att nu kan vi göra nån liten tripp /resa i sommar som vi inte kunde innan allt hela tiden djävlas .Resecheckar som om de bara räcker till Gränna o köpa grisar som jag brukar säga hahah passande idag kikar upp..kommer vara värt massor!!!!

Dock inser jag att jag är skadad.För jag kan inte vara riktigt glad .Alltid tänker jag ropa inte hej nu.För då händer nåt.Ja vet det inte är klokt men så har det blivit med åren.Så fort jag varit riktigt glad för något då har något skit hänt.

Dagens visdom här passa perfekt haha

"Jag behöver inte gå någon kurs i positivt tänkande jag har redan en positiv inställning till allt jävla skit"

Nu stundar några dagar kvar.Hoppas hoppas jag nu på benen så jag kan bevista när sonen slutar 9 an fredag.Tyvärr krockar det med när kickan slutar 1 klass.
Måste de ha samma tider sicket SKIT.Sånt är livet.Blir till dela oss och jag kommer vara i kyrkan sonen döptes i och se honom gå ut grundskolan!!!Lilla gubben blivit sån stor kille!!!


Så till dagens roligaste citat...

Mamma muttrande..
-"Tänk att karlar inte kan göra nåt själva utan ringa och fråga om lov"..
Dottern 8 år inne i tvns värld ätandes en risi frutti..
Ja mamma ...-"Du är ju ingen ledare eller chef över pappa"!!!
10 Juni 2009  | Dagbok | 5 kommentarer
GRATTIS GRATTIS Du om nån är verkligen värd detta pris... synd att jag inte vann andra... haha. Är sååå glad för din skull.. kramar från Ewa
Skrivet av Ewa den 11 Juni 2009 22:13
Jag känner ett par st som under årens lopp varit över i Norge och arbetat. Karin som som var över ett år kom hem söndertrasad av stress. Mirjam klarade två år och träffade en kille men tog hem honom hit...hehe. Minns inte vad de hade i lön men den var mint 2 - 3 ggr högre än vad de tjänade här hemma. Något för dig? Allvar? *s* Kramis

Webbplats: http://sancha.bloggagratis.se
Skrivet av Sanna den 11 Juni 2009 19:46
Grattis till vinsten! Du är värd den! Du borde ju få ett pris i positivitet också.
Skrivet av dotobe den 10 Juni 2009 20:34
Åhh, vilken resa!! Fina bilder på allt, särskilt godiset..*S*...Grattis till vinsten oxå. Kram!

Webbplats: http://www.jamthundinnans.blogg.se
Skrivet av Mia den 10 Juni 2009 13:49
Grattis till vinsten KRAM
Skrivet av Anneli den 10 Juni 2009 13:40
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida