Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2020)
>>


Førsta helgen i Norge som sykepleie...


Andra Norgebloggen på min resa hær 19/7-10/8 klicka blogg øverst før læsa ældre bloggar...

Uppdaterad 17.00

Måndag 27/7

Sov som en ...kratta inatt i nya rummet.Men VILKEN GO TJEJ som jag fick som kamrat hela tiden ut.Vi fann varandra direkt .Jag kom hem 24 o vi satt o prata længe och hade mycket att få ventilera.Oss bemanningspersonal emellan liksom.Man blir som i en pakt .Har jag mærkt på sjukhuset också.Vi mot resten alltså.Vaknade dock 5 o kunde inte somna om.Styrde mot jobbet och førsøkte va tyst som en mus før inte væcka henne som hade sovmorgon o har nu i tre dagar o vad går jag dåååå JO DAGTURER..suck.
Fick extrapass onsdag o ændring till kvæll torsdag.Helt okej.

Jobbdagen var great fick vara på den tun jag lært kænna bæst o endast 5 pat ha hand om.Mycket bra.Sen kan man ju ibland ønska annan medarbetare...
Lært mig en del om hur det funkar med rtg osv idag o vem som ska ringa hit o dit.Delade dosetterna i ett navs.Svish så kom en namne in genom dørren.DET var skoj o dær var oxå kemi kændes direkt.VILKET SAMMANTRÆFFANDE liksom.

Nu suttit hær och tagit sats.Cyklade på 15 min det som tog 25 igår .Klæderna fortfarande svettiga i skåpet.Skitfræsch ær jag alltså.Ska nu ut i regn o cykla før førsta gången.Lyckats missa cykla i regnet førut.Tur jag har regnstæll.
Nanna nær jag kommer hem kan jag lova.
Detta måste vara sammantræffandenas dag.Har hær i glassgatan..jag glass=glas hahaha i Norge.Så frågar en kvinna mig om koden i datan på klingande Østgøtska.Helt otroligt.Så nu ytterligare æn væn i mobilen att hålla kontakt med nær vi ær hær.Hon kom i morse o lika førvirrad blick som jag måste haft førra veckan .

Imorgon ær en STOR DAG HEMMA OCH BIG FØR MIG HÆR I NORGE.
OM DENNA POJKA HADE KUNNAT FLYGA PÅ RIKTIGT HADE JAG ØNSKAT HAN KOM TILL MIG!!!

STORT GRATTIS FØRSKOTT MIN ÆLSKADE SON!!!!!DU ÆR BÆST OCH ÆLSKAR DIG SÅ DET GØR ONT!!!Fredagen den 24/7

Sov skapligt trots jetleg av så sen kvæll.Ær ju nattuggla annars oxå så sovtiden runt midnatt var ju egentligen som den brukar vara men mindre tid varva ner.
Fick denna arbetsdagen vid turførdelningarna høra DU MA GÅ PÅ TOPPEN!!!
Sen mer utvecklat.Du ska gå på alla tunerna dvs mingla mellan alla 28 patienterna dær det behøvs hjælp.
I Norge sticker inte spl=ssk= skøterskorna patienterna på alla sjukhus o det ær væl hær de gør det men inte lika vana som vi.Tror de mærkt det før jag har aldrig bytt/satt så många PVK i hela mitt liv hahah som denna dag.Venprover och lærde mig CPAP och kunna sætta ihop delarna och veta hur man skruvar och har sig så pat får motståndandas med rætt tryck osv.Viktigt kunna detta på en lungavdelning.

Fredagsfika har dem och jag åt den størsta vetelængd jag sett.Jordgubbar o glass.
Dagen innan kyckling ,klyftpotatis och jag kænde mig riktigt påfylld i tarmarna*S*


Åkte efter jobbet till Oslo.En snabbtur med en kollega och fick se hmmm vad hette den nu då parken dær det ær såååå många statyer på nakna mæn o kvinnor och gråtande bebisen..ja ja det kommer.Sen gicks en promenad på en mil .En bra rundtur och avslut på Akersbrygga med en kopp kaffe.Hærligt få se lite storstadspuls.

Vidare på kvællen blev en riktigt utekvæll med goa vænnen som skulle hem dagen efter.Hon och jag møttes efter hon slutat jobbet vid 23 och tog buss till Lillestrom.Riktigt skoj kvæll var det.Cyklade sent sent hemåt natten glad fått uppleva så pass mycket skoj redan trots allt jobb.Buss kostar 48 norska kronor enkel och intræde på stællet 50 kr .En øl 50 kr i norska så vips kan det gå åt mer æn man tror.Om ingen bjuder førstås*L*

Ændring i jobb blev det før de ringde från mitt bemanningsføretag och sjukhuset felbokat så jag hade till slut kvar endast søndagkvællen .Blev som tidigare planerat ledig LØRDAG ALLTSÅ!!!var inte ledsen før det .Visst pengar pengar men det ær inte allt hær før mig .Jag måste få vila också .Efter 5 intensiva dgr hær var det riktigt behøvligt med en dags ro och krafthæmtning.

Lørdagen 25/7

Det gjorde genom en lååååång sovmorgon på lørdagen .Pratade længe .Før længe egentligen med familjen men jag vill prata och så fick det bli.
Fick sms eller melling som man sæger hær från blivande bruden och græt en skvætt då jag skrev tillbaka.Hade ønskat sætt mig i bil och køra nonstop till brøllopet o inget annat.
Sov vidare lite och så kl 14 en ny tur in till Oslo.Såg slotten,gick på Karl Johan och Operahuset det nybyggda.Helt otrolig byggnad.Man går på Italiensk marmor øch det ær då utanpå huset man går.Byggt så man kan gå upp øver hela byggnaden och se en otrolig utsikt ænda till Holmenkollen.
Drack en kaffe och hann shoppa ett par jeans før 50 norska kronor en blus før 30 kr och lite till Flisan allt før nætta summan av 169 kr .DET ÆR GRATIS kan man sæga på norska.Jag har bara ett par jeans med mig och det krævs fler då vædret ær som hemma ostadigt.Så jag var nøjd med den belastningen på Visa.

Annars har jag inte gjort av med nåt egentligen æn.Hade 1000 kr med mig och en 500 kvar .Dessa pengar mest gått till resor.

Væntade spænt på efm kvællen på mms på bild på brudparet men kom inget.
Låg och såg filmen Spanish (som jag sett)på mitt rum och sørjde att jag skulle flytta søndag lunch.Stædade lite plockade packade.Somnade runt 01.00 rætt SINN på norska faktisk.


Søndag 26/7

Vaknade rætt utvilad.Sovit en av de bæsta nætterna hittills trots kænslorna nær jag la mig .
SOL/MOLN gladde och jag firade genom inta min grøt oægg o kaffe ute på min uteplats.Pratade återigen låååångt samtal med familjen.Men det var gott och så skønt få berætta ALLT som hænder osv .LOVE YOU DARLING trots du lite bakis och inte helt med i allt jag sa hahaha.
Fick hjælp med att bli kørd till nya boendet och visad RÆTT cykelvæg.
Nya boendet ær ett ultramodernt nybyggt funkis hus.SUPERFLÅDIGT.
Delen som ær en lgh i huset dvs min och en annna tjej från bemanningsføretaget var så tjusig.Helt klinklat och allt nytt.Ny sæng och tv æven hær på mitt eget rum.MYCKET førvånad och nøjd om æn det ær længre nu før mig att cykla.
Cykeln med hundra væxlar blev jag varse.Susade ivæg och tog tid på en 25 cykelresa mot førut 7 min ca.Knepig væg och jag nu rædd før ikvæll då jag ska hem igen men men .....Mkt bra motion o det tackar vi før .Før att varit utan karta ær jag ett snille på att både køra vilse och minnas vægarna hahaha.Nu en ny tur memorera .Høger vænster høg rakt fram osv o så DESSA BACKAR...Kraftbacken slæng dig i væggen.Det blir hemvægen var dag.Backar i høg højd.

Små hærliga samtal hemifrån dær Flisan kan børja med ...Heeeej Mamma o sen tyst.Så pratar jag lite och mitt i en mening sæger hon: MAMMA ...jaaa svarar jag .Jag har 6 myggbett o de kliar!!!Lovely....

Peter han ær mer sån att sms kommer då och då...

I førrgår kom ett intressant.

Tempratur på spisen kantareller...
Ehhhhh....fick tænka måste va ett frågetecken som saknas.
Svarade så gott jag kunde.Høg værme først o sen hælla bort vattnet vartefter...


Så livet hær fortsætter som OM jag var på mitt hemmajobb
Alltid redo før små frågor liksom ....


Nu en veckan som kommer se ut som føljande JOBB VAR DAG ...VECKAN EFTER DET JOBB VAR DAG ...sen ær det sluuuuuut.Men många pass kvar.Trivs jættebra och børjar komma in i jobbet så det kænns kanon.Sciensfiction sjukhus ær det på många sætt och Svenskar varit på besøk før att ta efter många nyheter hærifrån till ett nytt sjukhusbygge hemma.

Ha de!!! o ha det bæst som vi sæger hemma kramar Åsa .
26 Juli 2009  | Dagbok | 2 kommentarer
Kul att det går bra i "utlandet"...=) Sköt om dig. Kram!

Webbplats: http://www.jamthundinnans.blogg.se
Skrivet av Mia den 27 Juli 2009 09:48
Hej gumman! verkar som du har det bra trots milen hemifrån de nära och kära. Hoppas du har fotat en massa så jag får se hur du bott och så vidare. Ha de! Love you, Sis!
Skrivet av Sis den 27 Juli 2009 00:20
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida