Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Topplistor Om mig Logga in
Bakken (3)
Bakken 2009 (4)
Bakken 2010 (11)
Bakken 2011 (7)
Behandling och hjälpmedel (5)
bio och konserter (8)
Cirkus (4)
foton från mina album (6)
Hemmamys (20)
Internationella mps dagen 2008 (3)
Internationella mps dagen 2010 (23)
Jullov 2009-2010 (9)
Lekterapin på sjukhuset (3)
Livskvalite (14)
mina skolor (14)
minnen (1)
När Rasmus fick diagnosen -99 (4)
påsklov 2009 (5)
Påsklov2010 (10)
Rasmus funeral (35)
Ridning (8)
Sjukhuspp (4)
sommar 2011 (6)
spanien 2008 (9)
Spanien 2009 (7)
spanien 2010 (43)
spanientour2011 (47)
startsidan (1)
träningsbassängen (5)
Utflykter (6)
Vår Sommar 2012 (29)
vinter-vår 2011 (7)Bilen är packad, resedokumenten organiserade i olikfärgade mappar, vädret ser bra ut, handspritsflaskorna påfyllda, barnen kissade och mammas lager av rosenrot är påfyllt - JAPP Spaintour 2010 kan börja!!!
Mat och kisspauser (här med inhalation åxå) är en stor del av resans upplevelser. Vi e grymma på att snabbt organisera oss och få flyt på alla barn, kisspengsutdelningar, skötväsks påfyllning, handikappstoalettsspårning och hinner dessutom handla snacks, tala med urinvånare och skratta massor!! Och we love vår härliga bil, där var och en snabbt bor in sej i sin lilla hörna!
Mmmmmmumsig hotell frukost i Kassel, med dagens termos påfyllning. Tre termosar med varmt vatten räcker precis för att jag ska kunna få varm sondmat och ljummet medecinblandningsvatten under dagens etapp. Vi hade bilen rullande ca fem- sex timmar varje dag, vilket var precis lagom körsträcka för att kunna ta många långa mat å kisspauser, njuta av resandet och komma fram till hotellen i lagom tid.
Bra med connected rooms, så att mamma kan ha koll på alla barnen.......efter hennes normala ommöblering, madrass släpande och inkoppling av madrasspump och kylväska (sondmaten måste kylas ner för att hålla ok temp och inte bli förstörd under resan). Det brukar bli rättså mysigt och sen njuter vi tysk/fransk TV tills vi somnar........
Gott om plats för rullstolen på handikappanpassade rummets toalett - MEN hur tänker de att man ska kunna duscha, när duschen är placerad över ett inbyggt badkar?! Annars har vi mest bara gott att säga om Ibishotellens rum, priser och service när vi kommer med vårat gäng och speciella behov.
Wow - historiens vingslag........besökte n av Europas bäst bevarade amfiteatrar i Orange (efter en härlig långfrukost på hotellet). En magisk upplevelse när man låter historien sjunka in med handen på stenarna...(.......fast minsta syrran använde guiden som telefon och pratade tillbaka i luren!!!Och mellan syrran tappade en tand.)
Körde ut i Camargues träskmarker och såg rosa flamingos, svarta tjurar och vita vildhästar. Varmt och härligt och en superlyckad liten "omvägsdag" för turistande i sydFrankrike.
I Port de camargue var vi i Havets hus och fick bland annat se hajmatning.
Man kunde köra rullstol in i en gång där hajarna simmade över oss - kolla tänderna!!
Sälarna hade dykuppvisning.
Framme i San Carlos och installerade i våra boende efter storhandling på Lidl i byn. Nu ska alla grejor ut ur bilen (jo sparkcyklar/kickboards fanns med - är suveräna på strandpromenaden) och sovplatser/toalett saker organiseras....
Som vanligt så möblerar ju mamma om för att det ska funka bra att bo å sova. Soffa och fåtöljer åkte ut från vardagsrummet, en madrass från sängen uppe plus min specialare och en hel hög med kuddar blev min säng vid fönstret med golvfläkt vid fotänden. Mammas medhavda uppblåsbara dubbelsäng placerades bredvid och där sov minsta syrran och mamma (så hade hon full koll på oss på nätterna!!). Funkade hur bra som helst, med lyfthjälp upp ur sängen på morgonen!
AAAhhh så gött me tårna i medelhavet!!!
Middag hemma i huset med hela gänget. Vår hyresvärd monterade två hela skjutglasdörrar för att jag lättare skulle komma ut och in till terassen på baksidan.
Barca match på Camp Nou på katalanska nationaldagen. Alla vi som var med tackar Rasmus för denna superhäftiga upplevelse, vilken tur att du gillar fotboll annars hade vi nog aldrig fått vara med om detta. D här va helt otroligt!!!!!!
Häftigt att se lajv. Mamma gillar ju mest Pique (har kanske inte så mkt m bollhantering att göra) medan jag kanske mer gillar David Villa å Messi - hur som helst coolt att se dom alla på riktigt. Om jag åker dit igen blev jag lovad träff med spelare .................hmmm undrar vem mamma väljer då!!??
79 000pers på läktarn .................å ja menar jo JAG var DÄR!!!!
Här sitter jag i äkta Barca tröja å allt. D här e häftigt hörrni.....å vet ni vad --------alla m rullstol går in gratis på Camp Nou när Barca spelar!!! SÅNT GILLAR VI!!!!!
Kolla in vårt sköna gäng! Å alla gör verkligen allt för att jag ska ha det bra - tänk va bra man kan ha det trots allt va!! Mot bilen med all packning (inklusive toastol..) efter en oförglömlig upplevelse för oss alla.
"Vår" lilla strand - jo ni ser rätt - det är bara vi där, och när vi går hem så stänger Rosa strandfiket. det har sina fördelar att åka ner i september.
Duschen inne i badrummet var väldans trång, så mamma hitta på annat sätt att fixa min dusch efter stranddag. STEG 1 Skruva av duschmunstycket på utomhusduschen vid poolen och fäst duschslangen..........I packningen ingick även en 2m duschslang med skruvkoppling å packning......(hon e lite halvknasig med packningslistan den där mamman - men den fick plats under rullstolsramperna mellan några pocketböcker ovanför luftmadrasserna).
STEG 2 Duschstolen placeras rätt. Jo jag har faktiskt den här som duschstol hemma också, den sitter jag kanon bra i och den är lätt att ta med när man ska iväg. Har alltid en extra i bilen - om i fall att. Bra ide att knycka för er som har svårt att stå i duschen....
STEG 3 Själva duschningen - jo d va faktiskt helt ok varmt, även om det inte ser så ut.
Sen kväll på glassbaren inne på torget i gamla stan - här får man snabbt koll på hela stans bilar - vem kör vad och varför liksom.......under daddelpalmerna.....me lajk!
Här har de världens godaste Paella (och fantastiska pommes)!! På restaurangen på gatan nära hamnen i San Carlos känner både gäster och personal mej sen jag kunde gå. Här är det hjärtliga kramar å verklga undringar om hur vi mår och har det, glädje i återseende och "så gott att vara".
Fräcka tröjor på stranden!!!
Men hallå Syrran - va e detta för glasögon!!!
Yeah! Likadana som snygge badvakten.........u know what I mean!
Promenad hem i mjuka natten med lite palmrassel.......gött! San Carlos har en superfin strandpromenad där rullstolen rullar på hur fint som helst. Finns faktiskt en hel del gjutna "ramper"också så att man även kan rulla fram på trottoarerna inne i byn, och oj vad folk här är bra på att visa hänsyn, röja fri väg och få en rullstol att vara välkommen med överallt, så skönt att inte känna sej "besvärlig".
Naeh idag orkar vi inte gå hem om å sen iväg å äta å inte heller laga själva.........vi förflyttar oss en "våning upp" från playan å tar en lång sen sen lunch istället........spanar på fiskebåtar å moln å tar en sväng in på helt ok handikapp toan sen (jo d gäller att ha rekat sånt innan - för ibland kan det bli bråttom bråttom).
Syrran hjälper Rosa med disken bakom kiosken - mysigt! Radio "Rapita" i högtalarna får konkurrens när syrran sjunger över diskbaljorna.
Ibland tycker jag nog att mamma överdriver det hela lite............men glasögonen e ju snygga.......
Snälla Rosa och hennes man är så måna om oss, och pysslar och fixar för alla oss barn å vuxna på sitt lilla strandfik.
Sista havsbadet för i år MEN vilken fantastisk vistelse det blev runt 40 grader i luften å 25-30 i vattnet så gott som hela tiden. Många långa sköna bad och härlig värme gör så gott för kroppen. Så underbart det är att få må så bra dessa sköna veckor i solen!
Packade å klara å lugna å fina satte vi oss i bilen för att vinka hasta el ano que viene å påbörja resan hem.........då hände inte ett smack - bilen var stendöd!!! Tur snälla spanjorer kom till undsättning å vår hyresvärd fixade batteriladdare, sen brummade vrålåket iväg norrut!!!
Obligatorisk nougatprovning på pausställe nära Montelimar. Tydliga blåmålade handikapprutor underlättar parkering på de flesta ställen vi stannar på i Frankrike.
Här hittar vi lösningar - vana rasmusspanare vet vilka duschdraperikrokar som funkar bra till lavemangspåsarna................å hur högt upp det kan vara för att funka.........japp antecknas i listan över hotellsomfunkarföross!
Man har inte roligare än man gör sej, å vi har allt som oftast roligt å lite halvgalet i bilen........mamma sjunger för Timo, medan Lina pratar franska .......
Känslan sitter i längre om man jobbar lite på d........"styrelsen" dvs chaffis å kartläsare kör m halmhattar, det funkar!!!
MÅNGA kuddar att bädda med så att alla kunde sitta skönt!
Det gäller att ha tungan rätt i mun å spännbanden sträckta, när packningen för en månad organiseras...........1,5 liter sondmat om dagen får inte förvaras över 25 grader varmt, 8-10 blöjor per dag, duschstol, rullstolar, barnvagn, specialmadrass med pump för tryckavlastning, medusinväska som måste hållas underuppsikt varje stund, sprutor å slangar å annan måsteutrustning..........å VAR lägger vi nerkissade drag å byxor (vätskedrivande medusiner ger många liter........)..........lättare hem än ner förstås, men en del tankearbete behövs .......å gott humör å starka muskler........vilken tur assistenterna har gott om det.........(å tålamod när allt ska in å ut på alla hotell)
Suveränt utrustad bil vi har nu. Finns uttag inne i bilen, så d e bara att koppla in Cpapen å inhalera............här på Autobahn in Tyskland håller vi farten uppe under medusineringen åxå!!!!
Ja det gick ju bra i år också..........utan gps hela vägen. Vi klarade oss fint på känsla, kartbok å via michelin! t o r Skurup - San Carlos via Kassel, Montbeliard å Orange (plus xtra sväng t Camargue p nerresan). Underbar månad, härliga minnen å många många goa skratt!!!

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Rasmus Pettersson                                             Skaffa en gratis hemsida