Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Topplistor Om mig Logga in
Bakken (3)
Bakken 2009 (4)
Bakken 2010 (11)
Bakken 2011 (7)
Behandling och hjälpmedel (5)
bio och konserter (8)
Cirkus (4)
foton från mina album (6)
Hemmamys (20)
Internationella mps dagen 2008 (3)
Internationella mps dagen 2010 (23)
Jullov 2009-2010 (9)
Lekterapin på sjukhuset (3)
Livskvalite (14)
mina skolor (14)
minnen (1)
När Rasmus fick diagnosen -99 (4)
påsklov 2009 (5)
Påsklov2010 (10)
Rasmus funeral (35)
Ridning (8)
Sjukhuspp (4)
sommar 2011 (6)
spanien 2008 (9)
Spanien 2009 (7)
spanien 2010 (43)
spanientour2011 (47)
startsidan (1)
träningsbassängen (5)
Utflykter (6)
Vår Sommar 2012 (29)
vinter-vår 2011 (7)Bilen är packad och första Michelinguiden framme. Dags för Spaintour 2011 (30/8 - 28/9). Vi kör ner via hotell nätter i Kassel, Montbeliard, Orange och en extra sightseeingdag i Figueres. Bilen rullar ca sex timmar varje dag och efter en å en halv/två timmar är det pausdags som får ta den tid det tar. Lördagen den 3e ska vi landa i San Carlos de la Rapita där mamma, Rasmus å syrrorna bor i hus med trädgård å pool nära havet och assistenterna huserar i "vanliga" lägenheten en bit därifrån. Vi har njutit planering hela året och organiserat packning ett tag. Nu är bilen laddad med ett helt sjukhus och ett halvt apotek, en säng, en madrass med pump, tre andningsmaskiner......å ja........you name it. Vamonos!!
Chaffis och Kartläsare/Sekreterare/Dj på hugget med Turisthattarna med. Mammas (reseledare, ekonomiansvarig och allmän Fixare) Viktiga väska är öppnad (vägbeskrivningar, hotellbokningar, biljetter, adresser, bensinpengar, schema, akutlista, och försäkringspapper) vi är igång!!!
Så - nu är rummet fixat. Apparater och kylväskor inkopplade, Rasmus madrass igång, duschstol och toalettgrejs på plats, och TVn stod för långt ifrån Rasmus, så den fick en förlängningssladd (ingår i Packningen -två korta med grenkontakter och en 25 meters) och placerades i ena rullstolen (Rasmus har två rullstolar med). Nu njuter vi kväll med tysk dubbad tv och tjejerna inom räckhåll i connected room next door. Åhh vad det är kul att resa, humöret på topp!!
Jättego Frukost buffe på hotellet i Kassel - men nu var det strul med våra rum igen.........blir nog annat hotell till nästa år. När det blir rätt så är det så bra, men det blir lite ofta fel, och att hitta hotell som funkar för oss är inte gjort sådär hursomhelst. Termospåfyllning ingår vid frukost bestyr - sju termosar med varmvatten till Rasmus mat och toaletter behövs fyllas. Men vi tar långfrukost å hinner det med.
Rasmus har full koll på vad som händer i framsätet och ibland undrar han nog vad vi håller på med............
Styrelsen i bilen (dvs Chaffis och Kartläsare) fick på sej kronor vid senaste stoppet (och la av sej de obligatoriska Turisthattarna). Kanske inte så konstigt att de tittar en extra gång i bilen när vi kör genom betalstationerna på motorvägen.
Choklad på tvären, crepes, croissants, tortilla, skinka, muffins, bullar, sockerkaka, yoghurt, fruktsallad, mueslimm Här laddas det på med en härlig frukost i Montbeliard för dagens etapp mot Orange.
Nytt på Packningslistan i år var S-krokar.......det är inte alltid det finns bra ställen att fästa upp lavemangspåsar och annat, men med Skroken kunde vi lösa det mesta!
Äkta turist foto framför Pont du Gard, en av Europas vackraste och största akvedukter. Hela platsen är makalöst vacker och ett besök stod högt på alla barnens önskelista.
Glass och dricka paus och obligatoriskt toabesök innan färden går vidare söderut.
Det sprillans nya havshuset i Montpellier var ett önskebesök från barnen. Sondmaten klarar inte flera timmar i solvarm bil, så det vara bara att packa ur bilen å dra in 50 liter sondmat (i kylväskor på hjul) på akvariet och be om förvaring under vårt besök. Våra fina märkta väskor (Medical Equipment Rasmus Pettersson Sweden) fick ta plats i ett låst rum utan problem, och vi kunde njuta av de fina utställningarna och besök på Mc Donalds i lugn och ro.
Simulatorn med skepp i sjönöd under storm var verkligen häftig.
Pingviner e sköna lirare. den här stod länge länge å konverserade Rasmus. man blev lite full i skratt.
Haj! En favorit hos Rasmus! Bra anpassning med lätt att se från rullstolen.
Sista anhalten på nerresan var ett dygn i Figueres, för att kunna njuta av ett besök på Salvador Dahlis museum, som är helt fantastiskt - missa inte det om ni är i krokarna1
Vi landade mitt i Figueres årliga musikfestival och bodde mittismeten (tänk er hotell på stortorget under malmöfestivalen - fast på spanska - inte så dumt alls - bättre kan mamma inte ha det, omgiven av spanska musiker och fiesta). Vi sov med öppna fönster och njöt hela natten lång!
Framme i San Carlos de la Rapita - och allt är som det ska vara. Solen skiner i luften är det runt 40 grader i vattnet runt 30. Huset är ommöblerat och anpassat, Rosa håller ställningarna på strandfiket, de som ska vara på plats är det och nu kan man bara njuta, slappa och landa i Spanienkänslan!!
Tjufäktning är from sommaren 2011 förbjudet i större delen av Spanien, men att spärra av gatorna och springa framför tjurar är tillåtet. I San Carlos gör man detta varje år en helg i början på september. Vi tar oss ju såklart dit och tittar (somliga sprang faktiskt åxå). Ser ni Svarta Tjuren med Stora hornen - undrar on assistans försäkringen täcker "sjukhusvård pga mage uppsprättad av tjurhorn"?!
Vart tog tjuren vägen?! det kan verka ofarligt, men de där djuren vänder på en femöring, hornen är vassa och ambulansen finns på plats av en anledning. 14 år är åldersgränsen för att springa, bra skor och full koll ett måste.
Titta - här kom tjuren (fast d e ju en kviga, om man ska va nogräknad). Folkfest är det iallafall, med godisregn, grillfester och partaj i alla garage, men bara San Carlosbor (inga utomstående) åsså vi ju- som ju e lite San carlos bor vi åsså........
Vilket skönt gäng det är! För er som undrar - när Rasmus ska bada i havet, så håller ngn en vanlig luftmadrass en bit ut i vattnet, sen bär Mamma uppe och ngn annan nere Rasmus ut och sätter honom gränsle på madrassen (mad mamma bakom) sen drar vi ut madrass, Rasmus och mamma på lagom djup och hoppar av - Färdigt! upp likadant fast tvärt om. Fiffigt va?! (därför ingår tio luftmadrasser i packningen- för de kan gå sönder ju - och på eftersäsongen är det inte alltid det finns att köpa nytt på plats.)
Matchkväll, och vi tog en tur in till Torget för att känna stämningen med spanjorerna framför Tvn i baren. Såklart har man Barca tröja då!!!
Strandlägret.
Dramatiska dagar, och "close call" när Rasmus inte orkade andas ordentligt. Klarade sig bara korta stunder utan maskinhjälp under två dygn. Tur vi är kändisar på stranden, när vi står med mätaren på och kollar - ett två tre NU av med masken och ut i vattnet för bad och sjukgympa, sen upp snabbt som tusan när orken tog slut. På med mask igång med maskin och Puh! det gick vägen!!! slitigt, nervigt och dramatiskt - men hellre på playan å i ljumma medelhavsnätter på terassen än hemma på sjukhus. När batteriet till cpapen krånglade fixade Rosa fram förlängningssladd och extra parasoll. Man ska inte bara överleva, men måste Leva också!!!
Mammas order; Rasmus skulle klara 15 min utan cpap med en saturation (syresättning) över 90 - annars åker vi inte till Barcelona (17 mil) för att kolla fotboll - Rasmus kände pressen när alla stod med klockan och stirrade på sat.mätaren - och han fixade precis en kvart. Mot Barcelona! Finfint med handikapp parkering direkt utanför stadion (alltid på matchdagar å gratis inträde för rullstolsburna - d gillar vi).
Som vanligt så bygger vi snabbt upp ett litet "läger" där vi installerar oss med alla våra prylar, maskiner och väskor. Här utanför Barca shopen på Camp Nou - matdags för samtliga inför matchen.
Hela gänget ombytta, laddade och redo att inta platserna inne på stadion. Härlig stämning och Rasmus njuter av att veta vad som är på g.
Uppvärmning på plan och vi är på plats m koll på läget.
Messi och Xavi funderar på hur de ska göra - å mål blev det. JUBEL!!!! å vågen - häftigt när 70000 pers gör vågen fem varv runt!!! Jättebra platser hade vi.
Det var över 70 000 på Camp Nou, Snälla funktionärer tog sej tid att ordna det bra för Rasmus och oss, så att vi kunde få bra platser nära rullstolsplatsen. de var även framme och snackade med Rasmus under matchen :-)
Rasmus missa inte en minut av matchen!
8-0 blev det!!!! Vilken höjdar match med alla mål!!!
Najs utsikt från utesovplatsen.
Kajsa hjälpte Rosa på strandfiket - fin fint sommarjobb. Här har vi vårt "Basläger" under dagarna på stranden, med tillgång till mat, dricka, ström, sladdar och massor med hjälpande händer av alla våra spanska vänner. Barn mår bra av alla vänliga klappar och uppmuntrande leende och vi tränar spansk konversation på riktigt.
Det var ingen stor Tv vi fick...........den uppblåsbara dubbelsängen ingår i vår fantastiska Packning, för att kunna sova nära Rasmus. Nu blev det ju ändå en vanlig luftmadrass på uteplatsen........
Kvällsmat på terassen med hela gänget, efter stranddag, pooldopp och en mix av duschande, snacks, läxläsning, matlagning, bokläsning och kontroller på Rasmus - allt i manana tempo.
Trött Hjälte sover i stolen på uteplatsen. Vid tre-fyra tiden på natten går San Carlos fiskebåtar ut, dunket från motorerna hörs en hel timme och lamporna bildar ett långt pärlband på havet. Fin utsikt på Nattpass.
Tur att vi hade kanonväder hela tiden, med runt 40 grader i luften, eftersom mamma och Rasmus sov på uteplatsen varje natt. Fukt i huset ställde till problem med andningen så inne kunde Rasmus inte sova. Det behövdes fläkt för svalka även nattetid utomhus - Härligt!!
Stilla kväll vid havsbrynet, tjejerna (sytrar med spansk kompis) letar eremitkräftor och krabbor vid stenarna, havet är stilla, luften och sanden varm och vi njuter stillhet i långa skuggor. Livet är fullt av Fina stunder det gäller bara att inte stressa förbi!
Födeldedags firande på stranden. Rosa fixade underbar Paella, solen strålade, havet var varmt (och som ni ser har vi stranden för oss själva) och det kan väl knappast bli så mycket bättre!
Rastaurangen "Mittigatan" bjöd som vanligt på goda musslor, tortilla och paella, och möblerade om gästerna för att göra plats åt vårt gäng. När det var dags för toa så flyttades frysboxar och bord, så att vi kunde bära in Rasmus. Alla kramade, pussade, pratade fotboll, minnen och fick Rasmus att känna sej välkommen - sånt värmer hjärtat och tårar ögonen. OCH vilka assistenter som kånkar, bär och skrattar!! Här är det gott att vara!
Då är hemresan igång. Fiffiga små matsäckspåsar på spanska rastställen underlättar matintaget och blodsockernivån på alla. Fast Rasmus får ju bara små smakbitar, matschemat m sondmatsblandning, varmvatten och katrinplommon varannan timme, kör på som vanligt. Det gäller att tajma rätt med mat, medusiner och toalettpauser - fast vi tar det hela med ro och håller kvar den spanska antistress känslan.
Europas godaste kaffe?! finns på en rastplats söder om Lyon - obligastorisk fikapaus! Men handikapp toan är inte den bästa, med vattnet utanför, och bara kallvatten i kranen - så här behövs mycket folk och bra rutin för att fixa toalettbesöken. Tur goa systrar ställer upp och att alla njuter upplevelser med strålande humör. Rasmus är ju som vanligt lugnet själv och finner sej i att det ibland får vara lite knasigt. Allting går med lite fantasi, envishet å jlar anamma!
Matpaus. Vi lyckades få plats med lite sol och värme i vår fullpackade bil och hade strålande väder hela resan hem, vilket underlättar mycket vid alla stopp och pauser. Då ka man stå ut med oljudet av hålen på avgasröret och allt vi måste släpa ut och in vid varje stopp.........det gick inte att missa när vi kom!!!
Flåsdax en stund, för lite hjälp att fylla lungorna rejält med luft och pusta ut ordentligt. Men saturationsmätaren visar 92, helt klart godkänt under de förutsättningar som finns för stunden.
Allt är fastspänt och det finns spännband överallt. Cpapen står hela tiden redo inom räckhåll - vilken tur att vi utrustade bilen med strömuttag på rätt ställe!
Nöjda, glada och med sköna minnen att drömma om och tänka på landar vi hemmavid. Tillbax till verkligheten.......

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Rasmus Pettersson                                             Skaffa en gratis hemsida