Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Chokladmacarons

Chokladmacarons

"Macarons är en fransk, lyxig marängkaka som du kan variera i det
oändliga. Kakorna paras ihop två och två med smörkräm...

{0} port. ca 1 tim. 0 min.
Gilla Spara Skriv ut
Ingredienser
125 gram sötmandel
250 gram florsocker
125 gram äggvita(or)
0,75 dl strösocker
röd karamellfärg
1 msk kakao

Chokladganache
150 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
35 gram smör
Tillagning
40 stycken

1. Mal mandeln eller kör den tillsammans med florsocker i en matberedare
till ett fint pulver.

2. Vispa äggvitorna, tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt att vispa till
en styv maräng, färga den med röd karamellfärg. Sikta samman de torra
ingredienserna och vänd sedan ned dem i marängen och rör försiktigt tills
allt blandats.

3. Fyll en spritspåse och spritsa rundlar stora som en femkrona på en
bakplåtspappersklädd plåt. Låt rundlarna torka ca 30 minuter innan de
gräddas i 180 grader i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter, kakorna
skall ha fått en hård skorpa och "stannat".

4. Drag bakplåtspappret från plåten till en fuktad handduk och låt
kakorna svalna. Lossa dem sedan riktigt försiktigt, de går lätt sönder.

5. Förvara dessa kakor torrt tills de skall sättas ihop med ganache eller
smörkräm.

Chokladganache

1. Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull.

2. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Låt stå, gärna över natt.

3. Stryk ett lager av ganachen på hälften av macaronerna och para ihop
dem.
19 Mars 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida