Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Bombay/Bromma-gryta

Bombay/Bromma-gryta


10 person(er) Ingredienser

1 kg fläskkarré, benfri eller utskuren kotlettrad
4 st lökar, stora gula eller vita

500 g champinjoner

5 st paprikor, i olika färger

3 st vitlöksklyftor

0,5 dl rapsolja, + 25 g smör

2 msk currypasta

3 st grönsaksbuljongtärningar

3 dl vatten
2 burk kikärter, burkar, á 400 g

3 dl yoghurt, turkisk

2 dl ajvar relish, mild

2 tsk sambal oelek

Servering
1 st ris, kokt
Tillagning
40 min
Massor av goda grönsaker får grytan att räcka till många. Köttet skär vi ganska smått så att grytan kan ätas med bara gaffel – bekvämt om man äter på stående fot!
1. Skiva och skär köttet i små munsbitar. Skär lök, champinjoner och paprika i bitar. Hacka vitlöken.
2. Värm oljan och smöret i grytan. Bryn köttet till fin färg.
3. Rör ner vitlök och curry.
4. Lägg i löken och låt det koka upp.
5. Tillsätt buljongtärningar, vatten, svamp, paprika och kik-ärter. Koka upp och koka 10 min under lock.
6. Rör om och tillsätt yoghurt, ajvar relish och sambal.
29 Mars 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida