Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Drömresan i sensurerade bilder 2-22 mars 2010
Sedär ja .Teknikidioten äntligen luskat ut hur kunna göra album o länkar som går lägga i bloggen .....

Here we go....Bara välja var man vill kika o det bästa är de finns ju kvar här nu i bloggen o jag slipper lägga dem en o en med koder.Har lagt små texter till dem o bara DUBBELKLICKA på första inne i albumet sen PILEN neråt för att bläddra.Busenkelt.Dryga 1800 bilder bantades ner till detta..Jobb? Jovars men nu är det klart.Det var ju start med förhinder kan man säga.Jag låg dagarna före o dagen precis innan avresa inlagd med min urticaria(nässelfeber) o EKG förändringar.En reaktion på Twinrix sprutan.
Visste inte om jag skulle kunna åka.En liten nätt doggybag full med mediciner ledde mig ombord på Thaiair.Kan säga att Martin Stenmarck som sällskap på planet underlättade markant ditresan.Han är lika go i verkligheten och inte det minsta märkvärdig.Att flyga i 11 timmar o sen ändra klockan lite raskt 6 timmar framåt gör att man landar lite lätt fel i dygnsrytm.Barnen mina satt o sov i longtailbåten mot vårt första resmål.*L*

(Fick förresten svar från dem som gav Hepatit vaccinationen(Twinrix) att OM man skulle upplysa om ev biverkningar då skulle man citat skrämma upp patienterna...ehhhh .
Häpnar.Jag ville ha svar på min fråga OM det var några biverkningar då jag tog den och fick då svaret NEJ det är det inte.Hade känts bättre få höra jag det finns och de kan du ju läsa om på fass eller dylikt...Kommer gå vidare med detta för andras skull när jag orkar.)Klicka på länk här sen dubbelklick första bild där inne i albumet använd sen pil neråt för se bilderna:
Så våra första dagar i paradiset på en Robinsonö kändes det som.


klicka


Så gav vi oss mot södra Koh Lanta.....Vågornas paradis.

klicka
40 årsdagen kom och den innehöll mer än detta.Uppvaknande i skönsång.En resa på ett flak där upp mot norra Koh Lanta och Klong Dao Beach samt hårflät för kickorna .Kvällens avslut det var bara så fint på Edens restaurang.

klicka8-13 mars stannade vi på Lanta.
Många goa dagar och upplevelser.
Det sköna med att ej bokat var ändå friheten välja när man vill vidare från varje ställe.Dock stormtrivdes vi på det som var just förbokat o kunde ju inget åt det göra.Koh Ngai o Bangkok.Det lär man sig av massor.Nu till Lanta o Klong Dao Beach:klicka


Den 11 mars beslutade vi oss i vår famlj för att hyra moppar och bege oss för att se mer av Koh Lanta.Av en slump hamnade vi denna apskola och apshow.Det fick bli ett eget album.Jag ler varje gång jag er bilderna därifrån.De var bara så söta och "Mänskliga".


klickaDenna lilla ö hade vår resvän hittat i en restidning.Jag och M styrde med att få till boende vilket visade sig bli boende med lätt förvirring.Deras almenackor ser inte ut som våra utan söndag ligger på måndag och det ledde till vi pekade på att komma lördag vilket uppfattades som fredag för hon som bokade från Lanta.Men men det ledde till toppenboende hur som där på Season Resort Koh Jum.

Minoritet röstade åka på dag 2 istället för 3 till Phuket för att hinna med det vi tänkt där av både aktivitet o sol o bad.Med facit i handen hade min röst att stanna en dag till inte alls varit fel.Love Jum Jum.


klickaVi lämnade ön och tog oss en rätt lång resa först med longtail sen färja och slutligen buss till vackra ön Phuket.För det är den.Den största ön och rent växtligt den vackraste.Sen är ordet exploaterat ett ord man måste dyka i för att utveckla och det gör jag inte här.En enorm buddistisk service upplevde vi som vi ej riktigt sett förut blandat med att bli störd av försäljare om man råkade välja restauranger vid gatan i Kata.Kata stranden var ändå efter många olika dopp den bästa instämde vi i.Baddjup,färg och plats för att kunna leka.Lagomt med vågor osv.Kata Noi jättemysig o mindre men vad gäller badet slog ändå Kata den också.

Kamala såg vi bara då vi anlände och åt mat en stund.Fanns inget ok boende i pris eller utseende tyckte vi och vi charmades inte av den heller.Men vi var där kan man säga:)


klicka


Vad var det som ville göras på Phuket då? Detta bla.Vi blev hämtade i minibuss och togs ner till Kamala där Fantasea ligger.En show där i paltatset man inte får fota men den är i elefantväg får man väl säga.Helt fantastisk med lysande vitklädda i infraljus hängade människor från taket i linor och byten av dekorer och kläduppsättningar som jag aldrig skådat.Mycket imponerande show.
Buffen där är att inta i en sal gjord för 4000 gäster .I guld .Mat så man ville gråta av glädje då man såg det.Jättegott.Barnen fick äta i vilken ordning de ville..dvs börja med efterätterna först om de så önskade.klickaMedans vi andra åkte Tuk Tuk till Kata Noi beach så styrde Peter o Fredde efter tarmtömning av buffen till golfen för en heldag.Peter aldrig golfat och tyckte det var kul o se o fota.Fina kort tog han tyckte jag.Freddes Caddie kunde dålig engelska.Sonen hade impat på flera med sina slag.Kul att det gick så bra i 42 gradig värme som det var den dagen...klicka


Karon var vår familj i och återsåg vårt hotell som nu hetta Lotus.MYCKET lyxigt.Vågade inte fråga vad ett rum kostar men går ju ta reda på.Tyckte om Karon då och var kul få återse gator o vinklar o vrår.
Dinogolfen i Kata på C födelsedag var jättehäftigt.Varmt så vatten hade varit högvilt där bland de ca 18 hålen.Flisan impade stort.Vi trodde hon hade vunnit nästan man så var inte fallet o hon grät en stund.ETT SLAG mellan oss alla skiljde det försökte vi förklara...


klickaUnderbart är ju alltid kort som det sägs.Men att kasta oss vintertrötta nordbor ner till extrem sommar och värme och låta oss lapa i oss D vitaminer o alla andra vitaminer det gör att kropp och själ lever upp.Liksom kylan tar ut sin rätt så tog värmen ut sin rätt .Men då man vant sig och började känna att detta är ju bara så härligt och hoppas på att snön hade smält hemma(önsketänk) då var det dags packa våra ryggor igen för att börja tänka hemgång....MEEEEEN SOM TONY IRVING Säger BANGKOK var ju kvar.

Vet inte vad vi räknat med av Bangkok men vi blev alla glatt överaskade.
Av hotellet och av vyerna.Gav mersmak få se staden i helhet.Dock var det oro hade vi fått rapporterat hemifrån .Fredliga demonstrationer men inget bege sig in i o kanske fastna i .Så vi nöjde oss med att shoppa ,bada ,sola och äta från vårt hotell.Fick erbjudande om att se staden o lite sevärdheter för 500 Bath då vi skjutsades in.Grämer mig än att jag inte tackade ja ...men finns mening med allt.

klicka


Så kom då avslutet o hemgången.Vi åkte nattflyg och de flesta somnade där efter midnatt då maten ätits upp.Själv brottades jag med jordens migränanfall kan man säga.Blev inte bättre av gratisdrycken på Thai jag hade haft i mig .Det glaset rödvin mm hade lugnt kunnat stannat på vagnen.Framåt morgonkvisten kom jag på fråga värdinnan om de hade Paracet...Yes we have.Bra Åsa!!!hmmm kunde frågat 10 timmar tidigare.


Så av och ut på tysta Arlanda.Se snön på marken i solskenet.Hämta väskor.Ringa närmast sörjande o säga vi hemma.Ut till Pressbyrån.Vinka av våra vänner som först blev hämtade av våra bilförvaring.
Köpte en ramlösa ,Aftonbladet.

Mot bilen och så motsol och köer i oändlighet pga 10 bilars olycka=blixthalka.
Smått chockad var jag kände jag av bara kylan som slog mot kinderna.Flisan somnade direkt klädd i två jackor och luva.Såg ut som en liten eskimå bredvid mig.

Nu har en vecka gått och den fylld med att acklimatisera sig igen och landa i någon sorts vardag.Lite efter resdepp har vi nog alla varit utom Flisan som strålar som vanligt och trivs med sitt .
Kotorna i ryggen /nacken inte i ordning efter resan.(många sängar o kuddar blev det)De poppar som de vill.Nackspärr i onsdags o igår morse var ryggen i revbenshöjd låst.Aj.
Det är aj idag också med detta men inge gnälla över bara ta tag i träning när det onda vill gå över.

Idag skiner solen och jag och Drutt gjorde en runda.Allergin börjat kännas av (Al o Hassel)

Det kommer en PÅSK rusande i tunneln.Tyvärr känner jag mig inte alls eggad att göra påsk.Sorgen efter mamma däremot kommer på samma tåg mot mig .Högtid .....all högtid är jobbigt.Hon gillade liksom jag normalt sett påsken.Tycker det är en glad högtid.Men nu ser vår påsk annorlunda ut i år då halva familjen reser bort.Inte detsamma sitta ensam med Kickan o Drutten.
Men som sagt så länge det finns tro finns det hopp och det är ju precis det påsken handlar om.HOPP!!!


Att få resa iväg och fira 40 årsdagen istället för lägga stor summa på stor fest med massa vänner det är inget jag tvekar göra om.Värt varenda krona och så lycklig inombords det gick att genomföra.Full med minnen men tom inombords det är precis så det är att resa iväg från sin grå vardag ett slag och leva drömmen som sonen skulle sagt.Nu ut i solen en stund och njuta av den medans den skiner .//Glad Påsk önskar jag dig ....Åsa

Ps Kommer ha kvar min bakgrundsbild längre tid ett slag .Dvs MINA spår i sanden...Like it a lot.
30 Mars 2010  | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida