Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2022)
>>


2-dagars utställning i Bohus

Nu har vi varit ute på turné igen och den här gången styrde vi bilen västerut. Närmare bestämt till Kungälv & Bohus. Resan dit och även hem innebar ett logistikprojekt av modell större, men vi lyckades att få med hundar, människor, packning och dessutom verkar alla/allt ha hamnat på rätt ställe. Bra jobbat av Linda som var hjärnan bakom detta! Resan dit gick bra. Jag & Jerry bodde på vandrarhem i Kungälv och vi delade rum med Ulle & Mio. Gunilla & Aliz bodde också där, men i ett enkelrum. Jerry & Mio kallas numera för Jenny & Mia, i och med vissa tendenser att vara lagda åt det andra hållet. Det har funkat väldigt bra att dela rum och dom har pussat på varandra så fort dom har haft möjlighet. Gunilla har också fått nytt namn (sen ett tag tillbaka) och hon heter numera Anna Anka, eller bara Anka. Någon är mindre glad åt detta!! Men vi andra tycker att det är roligt!

När vi hade installerat oss på vandrarhemmet, åkte vi iväg till Kungälv centrum och köpte pizzor som vi tog med oss tillbaka. På kvällspromenaden med hundarna gick vi runt fästningen som låg mitt emot vandrarhemmet. Aliz & Jerry fick springa lösa ett tag och vad händer? Jo, både hittar ett fint ställe med lerigt vatten att bada i. Den satt ju bra med tanke på nybadade och iordninggjorda hundar! Efter promenaden upptäcker vi även att hundarna har kardborrar i pälsen och särskilt Aliz som har hela svansen full. Till och med Ulle har drabbats av kardborrar och har lyckats få dom under tröjan också. Så det blev att sanera hundar och försöka återställa frisyrerna.

Lördag morgon åkte vi till Bohus som låg några kilometer ifrån Kungälv. Där var det dags för dag 1 på 2-dagarsutställningen. Det var en inte alltför varm idrottshall med betonggolv. Ringarna kunde ha fått vara lite större, men i övrigt var det gott om plats och dessutom väldigt många toaletter, så man behövde inte stå i toakö. Jerry har gått i unghundsklassen för sista gången i helgen. På lördagen var det en norsk domare, Frank Bjerklund och han gav Jerry följande kritik:

"Mycket trevlig hane, fint huvud, mörka ögon, vacker hals och skuldra, härlig kropp, utmärkt bakställ, tillräcklig benstomme, något platta tassar, bra pälskvalitet, rör sig fint från sidan, fortfarande något lös framifrån."

För detta fick Jerry ett rött band, men blev sen oplacerad. Efter utställningen åkte vi tillbaka till vandrarhemmet där vi mötte upp Ulle, Anna Anka, Uffe & Carina. Vi drack lite öl/cider, jag gick långpromenad med Jerry och bytte om. Sen åkte vi taxi till ett bowlingställe i Kungälv där vi först åt middag. Skosula och pommes. Fyllde på med lite mera öl/cider och sen antog vi bowlingutmaningen. Vi spelade i 2 lag: jag, Anna Anka & Carina mot Ulle & Uffe. 3 omgångar hann vi spela och kunde sen konstatera att Uffe vann den individuella tävlingen och vem som vann lagtävlingen kommer jag faktiskt inte ihåg..... Hjälp mig! Vilket lag var det som vann? Jag vill få det till att det var vårat lag, men är inte säker. Därefter åkte vi taxi tillbaka till vandrarhemmet. Några tappra (alla utom jag) hade efterfest i köket. Jag valde att gå och lägga mig för att orka med dag 2 på utställningen + den långa hemresan. Insåg ganska fort att det inte var nån idé att ens försöka sova, utan fick väl se det som vila istället. Dessutom var det ju dags att ställa om klockan till sommartid = 1 timme mindre att sova. Tror att jag sov totalt 1-2 timmar den natten. Halv 6 ringde väckarklockan och jag lyckades med bedriften att vara uppe FÖRE Ulle! Det är första gången på drygt 5 år som det händer! Tror att hon blev lite chockad. Städade rummet, packade, promenerade med hundarna och åkte sen iväg till Bohus igen.

Dag 2 på utställningen och Jerrys karriär som unghund avslutades med ett blått band. Domare var en man från England, vid namn James Irvine och så här löd kritiken:

"23 months old dog, medium sized, carrying the right amount in weight in body for his age, ample bone, good depth of chest, nicely balanced head, tail carriage a little high on the move, feet a little flat."

Ingen höjdarhelg för Jerrys del, MEN vad gör väl det när det går megabra för alla andra i sällskapet!?! Det går bara inte vara besviken, för lyckan var verkligen total för en del av dom andra!! Och vi har ju haft en jättetrevlig helg med alla våra vänner! TACK alla för trevligt sällskap och GRATTIS till Black Micashundarna som tog storslam!

Hemresan var minst sagt jobbig pga av helgens sömnbrist, men med hjälp av 2 latte (jag dricker egentligen inte kaffe & sånt, men var tvungen) och några druvsocker, höll jag mig vaken hela vägen hem och landade i Skepptuna kl 2 på natten.

I måndags var jag tack & lov ledig! Dagen spenderades på olika ställen runt Uppsala med bland annat hundpromenad och hundfotografering. Jerry ska bo hos mig i några veckor och därför har jag lånat hem Sune också för att Jerry ska få sällskap.

31 Mars 2010  | Blogg | 1 kommentar
Tack för en härlig helg!!! OCH för borttagning av kardborrar...;-) Det får INTE dröja lika länge mellan gångerna...!!! BAMSEKRAM G & A
Skrivet av Gunilla & Aliz den 1 April 2010 18:46
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida