Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Statement i sorgearbetet fredag 16 april

Så får rubriken bli .

Idag kom gravstenen åter på plats med inte bara mormors namn utan nu också mammas...5 månader utan sten och allt begravt i snö...

Åkte före kvällsjobbet och köpte blommor ,ljus och fann även något som bara var så helrätt ha där nämligen två igelkottar.

Mammas favoritdjur genom livet...Ja näst efter Drutten & Gotte då:):)

Igelkottar .

Har ju mycket änglar och hjärttema men det är mer det jag tycker om.Mamma älskade igelkottar och kort sagt dessa var helt underbara.Fyllde mig med glädje o värme.

Komma fram till gravplatsen fyllde mina ögon med tårar på 1 sek.Grät som ett barn och trots solens strålar som värmde så kändes allt så otroligt sorgesamt och vackert blandat i en mixer.Att de två vackraste kvinnorna jag visste numera endast finns kvar i stoft under mina fötter och i minnen i mitt hjärta.Tacksamhet över att de fått leva och skapat liv båda två och så oerhört ledsen över att inte mamma fick uppnå åtminstone 20 år till i levnad.

Tidigare på dagen då jag skulle sätta på Drutten halsband så fann jag inte våra båda.Hittade då mammas tillfälliga lösning som hon fick ta till en dag då jag glömt halsband hemma.Hennes flätade skärp avklippt passande som halsband.
Fick inte dit kopplet efter satt dit det runt hans hals...Tror ni inte jag tar luren och börjar slå 1337....

Ehhh.....

Började skratta för mig själv och tänkte ..Hur tänkte du nu Åsa?....Jo på instinkt tänkte jag ringa och fråga henne hur hon fick dit kopplet på halsbandet!!!.....

Precis så där har det blivit flera gånger men aldrig så extremt nära handling.
Ja vad säga.Finns inga ord längre uttrycka sorgen på som är bra.Den bara är.Jag bara är.Jag bara funkar.Men inombords är jag riktigt sorgsen.Riktigt riktigt djupt sörjande.Som om hjärtat är delat i ett övre och undre skikt dit ingen når.I bottenskiktet är det fullt med sorg som kokar i en kittel.

Att älskat någon innebär ett känslomässigt beroende.Kropp o själ behöver den personen i sitt liv för att fungera.

Det positiva är att nu har jag en helig plats gå till med min sorg .Inga krav.När jag jag orkar och får lust.För sorgen finns i hjärtat hela tiden var dag.Platsen varit lika viktig innan i allt snökaos där lyktorna fått grävts fram, men fågelkvitter,sol och stenen med namnen osv gjorde ändå det hela just heligt vackert.
Lägger en bild på just gravstenens hjärta som bakgrund idag.

Jobbkvällen flutit bra.Mycket jobb .Jobb som jag tycker om.Goda samtal.Kort sagt kvällspasset gick fort.Så härligt mötas av lilla Flisan vid hemkomst 22.Sprudlande glad.Hade köpt tulpaner och hon tog dem som om de var bara till henne.Lät henne tro det.Åhhhh så fina .Åhhhh tänk att jag får blommor .Hur gör man när man ska göra iordning dem?Ahahha skär man av stjälkarna?
Sen skar hon ivrigt dem och fyllde vatten i en vas.Fick skötselråd att byta vatten och inte för mycket i vasen.Därefter borstade hon tänderna.Kom och pussade oss båda godnatt.Det dagliga "Mamma älskar dig" som slutord ledde henne upp för att natta sig själv.Hon vill gärna bli buren upp fortfarande om hon får välja...men båda våra ryggar säger nej till det.9 årings tyngd ingen lätt baggis längre.Dock sån härlig känsla med denna kärlek till barn och sin familj.Just ta vara på de som lever och tala om att man älskar dem.

Det måste ändå vara meningen med vandringen här på jorden.


So long....ny jobbdag imorgon....dagens ordspråk bara så ....rätt:

"När kan den late arbeta? Hösten är för lerig, våren är för regnig, vintern är för kall och sommaren är för varm. "
16 April 2010  | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida