HIMLEN FINNS RUNT HÖRNET !
Startsidan Blogg Fotoalbum PIMMELINA Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


BOCELLI & ERNMAN I GLOBEN

*** *** ANDREA BOCELLI OCH MALENA ERNMAN *** ***

*** KONSERT I GLOBEN ARENA 11.4.2010*** TVÅ GIGANTER OCH KONSTNÄRER***

* ETT UTMÄRKT EXEMPEL PÅ MALENA ERNMANS KÄNSLIGHET OCH DJUPA MEDMÄNSKLIGHET SOM HON BESITTER, ÄVEN I EN SÅDANT "KÄNSLIGT" ÖGONBLICK, SOM ATT STÅ PÅ GLOBENS SCEN MED EN STOR ARTIST SOM ANDREA B. ÄR. MITT I HÄNDELSENS CENTRUM, VISAS NATURENS SKÖNHET UPP, PÅ ETT SÅDANT SÄTT! STOR ELOGE TILL MALENA!
De flesta av hans sjungande partner undvek att hota eller utmana honom, de valde att ligga lågt och markera distansen. Med undantag för Heather Headley, som verkligen inte snålade med uttrycket, och särskilt Malena Ernman, som utnyttjade sina få minuter på ett nästan omtumlande effektivt sätt. I Rosinas aria ur Barberaren i Sevilla fick hon till att börja med publiken att skratta och orkestern att höja ribban och vässa artikulationen. Men det fantastiska i slutscenen ur Carmen var hur hon inriktade sig på att trigga Bocelli att överträffa sig själv.
När någonsin såg man en Carmen med ansiktet fullt av besinningslöst hat – och som samtidigt lägger armen beskyddande kring Don José och ger honom uppmuntrande kramar?
Tänk att ingen i hans ordinarie stab har begripit hur viktig kroppskontakten är för en blind. Och att deras främsta uppgift inte är att marknadsföra sig själva utan att stöda den som inte har någon annan orienteringshjälp än Globens förvirrande och skrämmande akustik.
Carl-Gunnar Åhlén kultur@svd.se
18 April 2010  | Musik | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Pim Cecilia Elfving                                             Skaffa en gratis hemsida