Startsidan Blogg Fotoalbum Hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2020)
>>


En händelserik dag.

Idag har jag, Bopparna och mamma varit en tur till Karlstad. Vi gick runt på torgmarknaden mitt på stora torget och kollade in allt roligt som fanns där.
Nyttig miljöträning för hundarna ;-)

Nu går min lilla Roomster som en klocka igen. Den har varit inne på service idag. Alltid när bilen har varit inne på service så känns det som den går så himla bra när man åker därifrån. Är det så? eller intalar man sig bara att den känns så himla bra eftersom den är nyfixad tro..

I kvällningen dök Ingela och Dodisarna upp.
Vi tränade litegrann.
Ingela presenterade "fyrkanten" som deras grupp fick lära sig av Jens Palmqvist på labbecampen.
Vi hade stängselpinnar som man ställer ut i en stor fyrkant. Sen har man med sig hundarna och börjar vid pinne 1. Lägger ut en varsin dummy till varje hund. Sedan går man fot på linje till nästa pinne där man också lägger ut en dummy till varje hund.
Efter det går man fot på linje till tredje pinnen.
Där stannar man och kastar en markering ut från fyrkanten ( vi använde chuck it ). Hund nr 1 går på den, sen vänder den om och tar ett linjetag på pinne 2. Sen samma för hund nr 2.
Efter det blir det markeringar igen. Vänder tillbaka och skickar till pinne 2, blåser stopp och sidotecken till pinne 1.
Jag testade även att lägga en nergrävd tennisboll vid sista pinnen ( 1:an ). Det gick ju sådär kan jag säga.. nåja, vi löste det och han fick lyckas med lite hjälp. Men jag måste träna på närsök mer, så att han blir mer noggran. Och att han får kämpa lite för bollarna, te x med mindre vittring. Nedgrävda bollar.
Jag märker att han gärna letar med ögonen, och det kommer ibland även igen i markeringsarbetet. Små dummys på markeringarna och nergrävda bollar på närsöket får det bli nu :-)
29 April 2010  | Allt i allo. | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Cathrine Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida