Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Moderskänslor - 6 månader i sorg och saknad

Den 19 maj är det så ett halvår sedan den fasansfulla upptäkten av en död mamma gjordes av maken och mig .

Ett halvår sedan vi stod där på knä vid sängen och tvättade mamma ren och klädde henne fint.

Ett halvår sedan jag trodde hela jag gick sönder i tusen bitar och aldrig skulle känna mig hel igen.


Ett halvår där dag för dag ,timme för timme,minut för minut har fått gå och ta mig genom krisens alla faser .Chock-reaktion-bearbetning och där har jag stannat ett slag.Nyorienteringsfasten den når jag nog inte riktigt än.


Att bearbeta sorgen har gjorts i form av goda samtal,tårar och faktiskt jobb.Att åka till fasta punkten varje pass och göra det jag kan utan att tänka för mycket har varit till stor hjälp.Blivit en ännu bättre sjuksköterska i bemötande av framförallt anhöriga i sorg och chock.Har samtidigt där trygghet i form av så goda kamrater.Vänner o min älskade lilla familj har funnits där för mig och jag för dem.Men det stora jobbet göra man alldeles alldeles själv....
Lediga dagar däremot inneburit platt fall och riktigt depp.Viktiga deppdagar.

Så glad för alla minnen och den tid jag hade ihop med mamma.Så glad hon och mormor vilar sida vid sida..urna vid urna.Det finns en plats för sorg att gå till och få uttrycka den sorg som finns.

10 år sedan vi fann mormor lika plötsligt död.Den sorgen är lättare att bära på alla sätt.


Men vet du mamma om jag ska tala till dig så är det så svårt förlorat dig.Vi hade så mycket tid kvar. Så många år .Minst 20 år hade jag räknat med.Inte att du skulle få gå vid 68 år.Att dessutom svininfluensan skulle vara din död som det såg ut det gör mig förbannad.Förbannad över din evishet att inte ta vaccinet osv.

Men unnar dig ron som döden innebär.Unnar dig frid.
Jag klarar mig.Vi klarar oss.Även om jag har stora behov av att ringa dig så ofta ofta och berätta saker.Även om mitt hjärta är tudelat och oändligt ledset.Även om jag duktigt sörjer och inombords sörjer mer än någon förstår.

Idag tog jag Druttendarlingen och gick en runda på kvällen.Såg lammen i hagarna,hästarna som lekte i galopp och fick goda samtal.
Njöt av naturen och fick en stund till eftertanke och ett sorts stop här vid halvåret.

Livet rusar på vidare och jag har mycket stå i.Men försöker som du ofta sa ta det lugnt och vara rädd om mig.

Tror ju på någonting och har alltid sagt att Gud är kärleken.Så enkelt att förstå och greppa.Kärleken vill inget ont......osv.

Er kärlek lever kvar och er omsorg om oss.Det känns i hela kroppen.Er kärlek ska vi föra vidare mot våra nära och kära.Omtanken.Det givmilda och lilla extra alltid utan att kräva något i gengäld.


Mamma .....................du fattas oss...men våra minnen kan aldrig dö.
Mamma......................uttrycket free glitter text and family website at FamilyLobby.com har fått sin sanna innebörd.Mor & Dotter 2010

Photobucket
Mor & Dotter 1978


Puss o kram....vi ses igen.

Felicia o jag jag 2002..någon bild på mig o goa sonen läggs inte här utan hans tillåtelse...o han ogillar vara med på bild han:P....


Tid är allt jag önskar i sorgearbetet och allt tar sin tid....ett är säkert....


free glitter text and family website at FamilyLobby.com
18 Maj 2010  | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida