Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Grillad Torsk med rökt paprika

Torsk med rökt paprika
Torsk är en fantastisk god fisk.


6 portioner

Ingredienser:
1 kg torskfilé med skinn, en hel filé
1 liter vatten
1 dl salt
3 msk rökt paprikakrydda (se
recept intill)
2 kvistar bladpersilja
1 litet knippe gräslök
olivolja

Tillagning:
1. Blanda vatten och salt. Lägg i torsksidan och låt den ligga i rimlagen i 20 minuter för en jämn sälta.
2. Ta upp fisken och torka av den. Skär bort benraden och dela ryggbiten på mitten. Lägg köttsidorna mot varandra, bind ihop hårt med bindgarn.
3. Rulla torskrullen i paprikakryddan.
4. Stick in två grova spett och en termometer genom fisken och grilla över öppen eld.
5. När torsken har en innertemperatur på 45 grader, lyft bort den från grillen och rulla den i finskuren persilja, gräslök och olivolja.
6. Servera gärna något med fänkål till torsken.
Rökt paprikakrydda
Den här kryddan passar bra till grövre fisk som torsk eller piggvar men kan också vara god till fläsk i alla dess former.

Ingredienser:
1 citrongräs
1 tsk chiliflakes
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk hel svartpeppar
1 msk kummin

Tillagning:
1. Skiva citrongräset tunt och torka på plåt i ugnen på 100 grader i cirka 1 timme.
2. Blanda resterande kryddor och mixa fint i matberedare eller kryddkvarn.
6 Juli 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida