Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Utställningshelg i Lappland

När vi ändå hade åkt till Norrland, så passade vi på att förlänga resan lite ytterligare och valde att åka ännu längre norrut (ca 50 mil till) för att vara med på utställningarna i Gällivare & Kiruna. Så i fredags packades bilen igen och så drog jag & hundarna iväg på turné. Passerade Polcirkeln och såg en del renar längs vägen och även på vägen. Vid halv 5 landade vi i Altajärvi som ligger ett par mil från Kiruna. Där hade vi hyrt stuga. På kvällen blev jag bjuden hem till Madde & Peter på middag. Där var även fler nya, trevliga bekantskaper! Det är nåt speciellt med norrlänningar, dom är extra trevliga! =)

På lördag morgon samlades vi ett stort gäng hemma hos Madde för att gemensamt åka dom 10 milen till Gällivare & deras Midnattsolsutställning. Det var mulet och mitt på dagen började det även regna, precis innan vi skulle in i ringen. Domare var Janiki Steinbock, en finsk kvinna boendes i Israel. Jerry vann jaktklassen och blev sen 3:a bästa hane. Här är kritiken: "Very nice male head. Correctly built. Good neck, topline and ribcage. Well angulated. Stands a bit narrow in front. Moves very nicely."

Efter utställningen åkte jag tillbaka till stugan och sov ett par timmar, för jag hade bara sovit 3 timmar den natten. Sen gick jag en promenad med hundarna i skogen och efter det promenerade jag ner till Madde & Peter. Hade ju upptäckt dagen innan när jag var där hur när varandra vi bodde. Det var bara några hundra meter dit. Där var det grillning och sen satt vi och pratade och drack vin till klockan var nästan 4 på morgonen. Det är nackdelen med att det inte blir mörkt på nätterna! Man tänker inte på hur sent det är. Hann sova 2 timmar och sen var det dags att kliva upp och städa ur stugan.

Åkte sen till Kiruna och SSRK:s utställning med Lena Hägglund som domare på flattarna. Den var inomhus i en flyghangar. Måste säga att det var den hittills trevligaste utställningen jag har varit på! Och det tyckte jag redan innan det kom att bli en väldigt bra dag för oss! Göte skulle få göra sin debut i valpklass 1, några dagar efter 4-månaders dagen. Jag var väldigt nervös innan, för det är 6 år sen jag ställde valp och man har ju ingen aning om vad dom ska hitta på! Nu skötte sig Göte alldeles ypperligt och det fanns ingen anledning att vara nervös. När man är van att springa med Jerry i ringen, så kändes det som en evighet att springa ett varv med en valp. Det är lite skillnad på tempot! =) Göte blev BIR-valp med följande kritik: "Glad & pigg med fina proportioner. Välformat huvud. Fina ögon. Bra överlinje. Aningen framskjuten skuldra. Fina vinklar bak. Bra kropp för åldern. Passande benstomme. Något platta tassar fram. Rör sig med bra steglängd. Ständigt viftande svans. Trevlig helhet."

Jerry vann jaktklassen och blev även bästa hane och BIM. Helt otroligt galet och ofattbart! Min lilla Jerry! Och jag som hade övervägt på morgonen att strunta i att åka på utst bara för att jag hade sovit så lite. Här är Jerrys kritik: "Flott välbyggd hanhund med härligt huvud och uttryck. Utmärkt överlinje. Balanserade vinklar. Bra kropp. Passande benstomme. Platta tassar. Välutvecklat förbröst. Flotta rörelser. Bra päls. Trevligt visad." Ja, just det, han fick ju sitt andra cert också!

Sen hjälpte jag till att visa en uppfödargrupp och en avelsgrupp med Madde & gänget. Avelsgruppen blev BIR. Därmed blev det väntan på finalerna för oss alla. Där blev lille Göte BIS-2 i valpfinalen, Altas avelsgrupp blev BIS och Jerry blev BIS/BIM-4. En helt underbar dag!! Packade sen bilen och åkte trött & glad i hågen dom 50 milen hem.

Ett stooort TACK till Madde & Peter för eran enorma gästvänlighet och för att jag fick äta både frukost och middag hos er hela helgen! TACK också till alla nya vänner jag har fått där uppe (och dit räknar jag även Pernilla med familj från Härnösand) för en jättetrevlig helg!! Är så glad också för att mina hundar har skött sig så bra på våran lilla resa! Innan kändes det som en ganska galen idé att åka iväg ensam så långt med 2 hundar, varav en valp som jag knappt hade hunnit lära känna. Men allt har gått jättebra! Och så har jag haft lite hjälp av vänliga själar som bland annat har hjälpt mig med Göte, som inte tyckte att livet i bur var särskilt toppen.... Lilla söt-Göte har förresten charmat en hel del människor och det var knappt att jag fick med honom hem igen. =)

 

13 Juli 2010  | Blogg | 3 kommentarer
Tack för grattiset i vår gästbok! Och grattis till dig själv - ett cert, BIM och BIR valp och du sprang i finalringar med fina framgångar :) Och även en fin placering i bäst hane på lördags! Lycka till i framtiden med dina fina gossar! Häsar Sirpa med gäng från Finland

Webbplats: http://www.harvahampaan.com
Skrivet av Sirpa Saastamoinen den 16 Juli 2010 17:54
GRATTIS till cert & finfina placeringar!! Kram!
Skrivet av Ann & Rebus den 16 Juli 2010 07:36
Så har det skjedd igjen - GRATTIS MED ENNÅ ET CERT! Og kul med Gøtes fine debut :-) Ønsker dere en fortsatt god sommer! Hilsen Monica og Connie

Webbplats: http://www.123hjemmeside.dk/caddilac
Skrivet av Monica Nilsen den 13 Juli 2010 22:27
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida