Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Müslipanerad laxburgare med äppelröra

Müslipanerad laxburgare med äppelröra

Ingredienser
Antal burgare 4


Laxfilé (färsk)
600,0
gram


Salt
1,0
tsk


Ägg (gula)
8,0
styck


Koriander (färsk)
50,0
gram


Skal från citron
1,0
styck


Sambal oelekpasta
1,0
tsk


Grädde
2,0
msk


Müsli
2,0
dl


Romansallat (baby)
0,5
kruka


Hamburgerbröd
4,0
styck


Jordgubbar?
4,0
styck


Grillspett av trä









Röra:




Crème fraiche
2,0
dl


Rödlök
0,5
styck


Äpple (helst rött)
1,0
styck


Vitlök
2,0
klyftor



Lägg i meny Lägg i inköpslistan


Tillagning

Riv citronskal. Skinna av laxen, skär i bitar och lägg i matberedare. Tillsätt salt, äggulor, koriander, citronskal, sambal oelek och grädde. Mixa väl. Sätt in i kylskåp i cirka 1 timme. Sätt på grillen.


Röra: Finhacka rödlök, vitlök och äpple. Tillsätt salt och blanda med crème fraiche.


Burgare: Häll ut müsli på en tallrik. Forma burgare av laxsmeten. Vänd burgarna i müslin.


Grilla burgarna cirka 2 min på var sida. Riv sallat och lägg på brödets undre del. Lägg på röra och sedan laxburgare. Lägg på locket. Toppa t.ex. med en jordgubbe på en grillpinne.

Kommentar

Koriander är en krydda som inte alla tycker om. Använd i så fall någon annan bladkrydda. Använd gärna någon smakrik müsli med ingredienser av bl.a. nötter.
16 Juli 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida