Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Chipotleburgare med hickorysås och coleslaw

Chipotleburgare med hickorysås och coleslaw

Ingredienser
Coleslaw
0,25 st vitkålshuvud
0,5 st rödlök(ar)
0,5 dl majonnäs

1 dl gräddfil

2 msk vitvinsvinäger

salt och nymalen svartpeppar

Burgare
2 st chipotle-chili

600 gram nötfärs

4 msk hickorysås, (eller barbequesås)
salt och nymalen svartpeppar

Servera med
1 st avokado
1 st tomat(er)

0,5 st rödlök(ar)
4 st hamburgerbröd

Tillagning
1. Gör coleslawsalladen först: Strimla vitkålen, gärna med en osthyvel, och skiva rödlöken tunt. Lägg i en bunke och blanda med majonnäs, gräddfil och vitvinsvinäger. Salta och peppra och låt stå ett tag.
2. Halvera chipotlechilin och skrapa ur fröna (eller spara några om du vill ha heta hamburgare). Finhacka och blanda med nötfärsen i en bunke. Tillsätt hickorysås och smaksätt med salt och peppar.
3. Forma till 4 burgare och grilla 4-5 minuter på varje sida.
4. Tärna avokado och tomat och strimla rödlöken fint. Lägg mellan hamburgerbröden med burgarna och servera med coleslaw.
22 Juli 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida