Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Lammkotletter i apelsin- och konjakssås

Lammkotletter i apelsin- och konjakssås (1 portion = 460 kcal) 4 portioner

Du behöver:

400 gram lammkotlett med fettet bortskuret

2 msk margarin

Salt och peppar

100 gram morötter i tärningar

1 msk koncentrerad tomatpuré

1 tsk fänkålsfrö

0,5 msk vetemjöl

1 dl pressad apelsin

3 dl vatten

0,5 st köttbuljongtärning

2 msk konjak

1 tsk socker

Potatis:

800 gram potatis i tjocka skivor

1 röd chilifrukt, finhackad

3 klyftor vitlök, pressade

2 msk olivolja

Sallad:

150 gram blandad sallad

200 gram tomat i skivor

200 gram gurka i skivor

100 gram champinjoner i skivor

Gör så här: Stek kotletterna i hälften av margarinet. De ska bara få färg. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Stek lök och morot i resten av margarinet. Rör ner tomatpuré, fänkålsfrö, mjöl, pressad apelsin och slutligen vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop i 5 minuter.

Lägg tillbaka köttet samtidigt som du smakar av med konjak och socker. Låt kotletterna koka färdigt i såsen. Stek potatis, chili och vitlök i olja i en stekpanna. Salta. Lägg potatisen i en ugnsfast form och stek dem färdigt i ugnen, 225 grader, i ca 30 minuter. Servera med sallad gjord på blandade salladsblad, tomat, gurka och champinjoner.
9 Augusti 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida