Startsidan Blogg Fotoalbum Kärlek i livet Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


Valet - Norran.se - Emil MUF

Himlen var oskyldigt blå

Reaktion

Vad känner du när du läser detta?

Visa resultat

Moderaternas kväll på Stackgrönnan ramades in av skönsjungande Sandra och Malin Holmberg, ackompanjerade av Muf:s Emil Marklund. Det var politikerveckans hittills mest publikfriande inslag, och tjejerna slog an precis rätt ton i kvällssolen.

Det tunga lasset drogs dock av gruppledaren i Skellefteås fullmäktige Andreas Löwenhöök. Han presenterade en kommunpolitik på tre ben: jobb, välfärd och trygghet. Att jobben stod i fokus för det parti som hårdast driver arbetslinjen förvånar inte. Inte heller att de vill sänka kommunalskatten med 50 öre. Kanske kan man fråga sig om detta verkligen är motiverat när alliansregeringen samtidigt utlovar fortsatta skattesänkningar. Frågan är också hur de andra allianspartierna i Skellefteå ställer sig. Men det är bra att skattenivåer åtminstone diskuteras. Även på det kommunala planet. Det faller sig naturligt att just Moderaterna håller den diskussionen levande.

Jobben skulle också komma om man avvecklade några av de stora kommunala bolagen i Skellefteå, menade Löwenhöök. Kommersiella fastigheter, campingar, gym och kaféer var exempel på sådant som hellre borde bedrivas i privat regi. Även här har Moderaterna en viktig uppgift att fylla. Den stora kommunala bolagssektorn är en del av förklaringen till att Skellefteå hamnar så långt ned när kommuners företagsklimat rangordnas. Detta eftersom de genom sin blotta existens håller tillbaka privata initiativ.

Från styrande socialdemokraters sida saknas helt vilja att ompröva denna blandekonomiska modell. Då behövs partier som förmår tänka radikalt annorlunda, som Moderaterna.

På de två andra områdena, välfärd och trygghet, ville Skellefteås moderater bland annat minska barngrupperna i förskolan och klasserna i skolan, införa en äldreomsorgspeng, och ha tillbaka det åklagarkontor som lades ned 2003. Gott så.

Löwenhöök inledde med att hälsa folkpartistiske oppositionsrådet Håkan Lindh särskilt välkommen, och dessutom framföra hälsningar till publiken från de andra alliansvännerna Heléna Lindahl (C) och Maria Wiksten (KD). Den sortens sammanhållning var en positiv skillnad från Miljöpartiets och Vänsterns framträdanden under politikerveckan, allianspartierna framstår väldigt mycket mer som ett lag än det rödgröna lägret. Det vilade nästan något litet drömskt upphöjt över det hela. Inte minst när tjejerna sjöng Ted Gärdestads "Himlen är oskyldigt blå".

Publicerad idag kl03:03

______________________________________________________

Om jag skulle rösta så skulle jag rösta på Emil. Men jag har inte röstat på många år. Tror att jag röstade första året jag fick rösta.

Men Emil är ju Emil och tycker han att Moderaterna har bra åsikter så har dom nog det.
Jag minns Emil som en rebellisk tonårs grabb. Att han skulle hamna i politiken var det sista jag trodde.

Han är ordförande i MUF västerbotten, min kusins son.


       
19 Augusti 2010  | nedräkningen har börjat | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elisabeth/Lizette F                                             Skaffa en gratis hemsida