Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2020)
>>


en hel del faktiskt

I och med att det går ett tag mellan uppdateringarna hinner man ju med att göra en hel del saker.
Och när man väl sedan skriver i bloggen kan man inte skriva om allt :-)

Hur som helst sedan sist så har jag fått resultatet från PET-röntgen. Tyvärr så var tumören inte död än :-( Detta innebär att det blir strålning.
Jag kommer att börja på måndag nästa vecka, och sedan kör man tydligen på med strålning varje dag i minst 3 veckor framöver, sedan blir det utvärdering osv...
Får se hur det går. De påstår att med strålning i detta läget så är det minimal risk att tumören överlever, å andra sidan så sa man även att tumören borde ha dött redan efter drygt hälften av cellgiftsbehandlingen... men men man får väl fortsätta att se det hela positivt, klart att den dör efter strålningen!!!
Faktum är att då vi tittade på bilderna av tumören från början tills nu så var det enorm skillnad. Upptaget av den dopade lösningen som de injecerar innan röntgen gör att cancercellerna lyser upp i ett rejält gult sken på röntgenbilderna.
Från början var tumören väldigt stor och stark och den lös som en liten sol på bilderna, när vi tittade nu kan man säga att i jämförelse så lös det som en mkt mkt svag nattlampa på ett vääääldigt mkt mindre område. Så tumören är definitivt nere för räkning och det som skall få den att knäckas totalt är alltså strålningen.
Jag har varit nere på Sahlgrenska och fått "gjuta" en "vagga". Dvs en form som man skall ligga i under själva strålningen, det är ju otroligt viktigt att man ligger på exkat samma sätt vid varje tillfälle och förutom denna form så har de kryssat med tuschpennor både här och där på kroppen.
Ja ja vi får se hur det går!

Nåt roligt i det hela är att håret har börjat att växa igen :-)
Det som händer under cellgiftsbehandlingen är ju att håret helt slutar att växa och det som finns trillar av och då menar jag verkligen allt hår. Detta inkluderar naturligtvis både fransar och ögonbryn också. Några har påpekat att detta är väl inget att bry sig om med tanke på vad som kunde hänt!
Och jag håller verkligen med er! Jag skulle valt livet vilken dag som helst framför hår, fransar och bryn!!!
MEN jag kan samtidigt tala om att man känner sig otroligt naken helt utan!!!
Det kommer man inte ifrån.
Helst då man som jag inte gillar att vara utan mascara!
Så jag är fortfarande väldigt glad åt att håret börjar komma tillbaka. :-)
Enligt läkaren får de allra flesta blont pudelkrull då hårsäckarna börjar vakna till liv igen, naturligtvis är det övergående och efter ett kort tag börjar hårsäckarna att producera det vanliga håret igen. Jag hör tydligen till de som inte får blont pudelkrull, men jag kan samtidigt säga att det hår som börjat växa ut på huvudet ingalunda ser ut som mitt vanliga hår iaf :-)
Som det är just nu har jag väldigt fjunigt, rakt och råttfärgat hår. Vi får se när det blir sig självt igen :-)

Då det gäller dogsen så går allt framåt.
Vi tränar vidare även om jag varit lite väl lat den senaste tiden, har faktistkt promenerat mer, det har varit så skönt att känna att man inte blir helt slut av att gå så vi har varit ute i skogarna och bara myst. Plockat en del svamp, hittat nya härliga "vägar".
Samtidigt så gillar jag att pyssla med hundarna under promenaderna, så vi har inte varit helt slappa men på lydnadsfronten har det blivit väääldigt lite.
Jag har varit iväg och hjälpt till på ett jaktprov och hunnit med att åka och titta på ett annat. Intressant att se hur olika proven är upplagda.
Därmed blir även svårighetsgraderna rätt så varierande.
Jag skall iväg och hjälpa till på ytterligare ett prov nästa helg. Det är inte bara kul utan samtidigt väldigt lärorikt!
Har bestämt mig för att ta tag lite mer i lydnaden den kommande tiden och för att lyckas med det har jag bestämt mig för att följa Kerstins exempel, jag skall plita ner i förväg vad jag skall träna mer på varje vecka dvs ena vecka skall det ägnas mer tid åt jaktövningar, andra veckan skall det ägnas mer tid åt spår och tredje veckan skall det ägnas mer tid åt lydnad. Så har man åtminstone bestämt sig för vad man skall prioritera!
Jag tror att det blir bra!

I morgon skall jag in och hälsa på alla jobbarkompisarna igen!
Det skall bli väldigt roligt!!!
Vi skall samtidigt försöka att bena ut hur jag på bästa sätt kan komma tillbaka till jobbet, vad jag skall göra och hur jag skall jobba :-)
Tanken är att jag skall börja jobba igen i skiftet oktober/november och då börjar jag på 25%. Då har jag varit hemma i nästan 7 månader! Känns helt overkligt!!!
Denna tiden har gått så ofantligt snabbt!
Det är nog som de säger, ju äldre man blir desto snabbare går det ;-)
Ha det gott!
23 September 2010  | BLOGGEN | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida