Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Kajsa Vargs KALOPS


8 person(er) Ingredienser

1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri i grytbitar
2 st gula lökar

1 st morot

2 msk smör

2 st lagerblad

5-6 st kryddpepparkorn

5-6 st vitpepparkorn

2 msk tomatpuré

2 msk kinesisk soja

2 msk vetemjöl

2 st oxbuljongtärningar, mörka

1 l vatten
1-1,5 tsk salt

MORÖTTER
500 g morötter

1 msk smör

2 msk persilja, hackad
TILLBEHÖR
inlagda rödbetor, kokt potatis
Tillagning
Receptet ska ha påträffats första gången i Cajsa Wargs kokbok från 1755. Låt grytan koka länge, så att köttet blir riktigt mört.

1. Skala lök och morot. Skär löken i klyftor och moroten i bitar.

2. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör och låt det bli nötbrunt. Bryn köttet och löken i omgångar och lägg över i en stor gryta efter hand.

3. Tillsätt kryddor, tomatpuré och soja. Pudra över mjölet, smula i buljongtärningarna och späd med vattnet. Salta. Rör om väl.

4. Koka upp kalopsen och låt den småkoka med locket på glänt 1 ½-2 timmar. Tillsätt morotsbitarna, som får koka med den sista halvtimmen.

5. Morötter: Skala och skär morötterna i mindre bitar och koka dem i saltat vatten så att de fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet och blanda morötterna med smör och persilja.

6. Servera kalopsen med morötter, rödbetor och kokt potatis.
1 November 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida