Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Ingefärsmarinerat stekt fläsk - Shogayaki



Lagom till två personer som ensamrätt, annars beräknat till fyra personer.

Ingredienser:
4 skivor ā 80 gr skinka, bogfläsk el liknande

Till marinaden:
1 bit (c:a 4x5 cm) ingefära
ev vitlök
3 msk soja
1 1/2 msk sake eller vitt vin
1 1/2 msk socker
1 msk olja

Gör så här:
Om det finns senor eller fett, skär några snitt i det – annars drar fläsket ihop sig under stekning. Bulta gärna köttet lite mört.

Skala ingefäran och riv den fint. Riv även ev vitlök. Gör i ordning marinaden. Låt sedan köttet dra i marinaden i 20 minuter.

Hetta upp en stekpanna på hög värme, ta upp fläskbitarna och låt marinaden rinna av ordentlig innan du lägger dem i pannan. Vänd på bitarna när de fått fin färg och dra sedan ner värmen något. Häll i marinaden och skaka stekpannan under stekningen, så ger marinaden köttet en fin glans
13 November 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida