Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


Blev inspirerad...

Blev lite inspirerad att skriva mer om våra promenadövningar då jag fått så trevlig feedback på detta :-)
Jag tränar ju ofta under promenaderna, men jag har nog aldrig direkt skrivit om vad vi faktiskt gör...

Då jag uppskattar att vovvarna söker kontakt med mig under promenaden är detta något som väldigt ofta belönas på ett eller annat sätt.
Tex genom att de får en liten godbit, eller att jag kastar till de en boll eller slänger iväg en boll/kotte/pinne som de får leta efter, eller så får springa o hämta den boll som vi tidigare lagt ut, de kan få ett kommando som i sin tur kan leda till belöning. Jag brukar hela tiden alternera uppgifter och belöningar. Det beror oxå litegrann på vad som händer i omgivningarna vad jag väljer att göra.
Detta gör ju att de små liven tycker att man är en väldigt kul typ som det är värt att hålla koll på!
Tror att jag är så mån om dessa uppgifter då jag haft väldigt självständiga hundar med mycket jakt i sig. Allt detta pyssel har gjort att man åtminstone fått dem lite mindre engagerade att leta jaktretningar plus att jag som sagt stigit i värde för hunden.
Jag blir inte den trista tråkiga personen som hela tiden förbjuder saker utan den som hela tiden hittar på roliga grejjer!

En annan sak som jag gillar att pyssla med under promenaderna är balansövningar. En bra balans skapar ju en hund med härlig kroppskontroll och det i sin tur tror jag ger en självsäker hund. Plus att de tycker att det är riktigt kul att balansera på både det ena och andra.

Under mer eller mindre varje promenad klämmer jag in åtminstone 5 st "hetsinkallningar", dvs det skall vara fullt blås in till mig på kommando och detta belönas alltid med oerhört eftertraktade belöningar som skapar tempo!
Jag gör inte dessa hetsinkallningar när hundarna är intresserade av nåt utan enbart då det verkligen är säkert att de kommer att blåsa på in till mig.
Detta för att ha ett litet extra Ess i skjortärmen den dagen jag behöver få in dem snabbt utan att de funderar så mkt på varför...

Det senaste projektet som jag börjat jobba lite mer fokuserat på är att få vovvarna att på kommando gå runt saker ute på promenaden. Tex ett träd, eller en större sten osv... Framigenom är tanken att jag skall kunna skicka dem från långt håll och be dem runda, vad det nu kan tänkas vara, på ungefär samma sätt som IPO-hunden rundar värnen...

Endast ett par utav de saker vi pysslar med under promenaderna :-)
Nu skall jag ge mig ut o träffa sjukgymnasten.

22 November 2010  | BLOGGEN | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida