<<
Mars (2024)
>>

Fin inledning på säsongen

Säsongens första tävlingsmatch slutade med en rättvis seger för oss: 3-1 efter ett stabilt och koncentrerat spel. Tvåmålskytt Gottlieb Erzberger: "Vi hade bestämt oss för att rikta vårt fokus på offensiven direkt." En strategi som fungerade: efter 3 spelade minuter fick man första hörnan. Marcel Behncke, nybliven ansvarig för alla fasta situationer, marscherade självsäker till hörnflaggan. En snabb blick och en perfeckt hörna senare kunde Erzberger nicka in 1-0-målet. "Som på träningen," skojade Marcel. Han hade, sedan Matt Seiders avgång, tränat många timmar extra för att få in samma teknik vid straffar, frisparkar och hörnor - nu har han äntligen fått sin välförtjänta belöning. Som plus i kanten utsågs han till en av veckans bästa spelare, en av tre Eagles denna vecka! Raben och Skrede var de andra två.

Sedan var det dags för en Clément Fournier-Show: två blixtsnabba ryck resulterade i ett mål och ett skott i ribban - bra där!

Inledningen av det andra halvåret präglades av många glåpord. Airport-taxi gjorde några byten, som dock inte ändrade allt för mycket på matchbilden. Efter 65 minuter bevisade Gottlieb Erzberger var andra gången hur viktig han är för laget, då han satte 3-1 med en elegant brassespark. Airport Taxi förmådde inte att reagera, och tre viktiga poäng kunde tas hem från Zürich.

Nye tränaren Songsak Dhammawaranon kan fira en fin vinst efter första seriematchen