Julledigheten började familjen med att pimpla.
Fick denna fina firren som jag fileade och gjorde en god middag av ♥
Nyår firade vi tillsammans med tre familjer i Holmsund, hos familjen Zakrisson.
Göran, Christer och Per-Ola skjuter raketer
Aron tyckte det var jätte spännande, för så många raketer hade han aldrig sett förut. I Högland smäller det bara några gånger och sen är det slut (bra för hundar, förvisso!).
Då vi kom hem var det full rulle med skoter åkning, tillsammans med 08:or och The Hanssons.
Thai tycker det är trevligt att åka Yamaha
Det blev turer till Johanhansch Boern och Lappstugan. Mycket snö är de uppe på fjällä nu och ingen botten i det.
Aron och Alexander på Johanhansch Boern
Det fikades o fikades.
Det kändes att det inte fanns nån botten i snön, då Susanne och jag skulle jaga toppfågel…puh!
Jäg på Grubbmyra
Susanne
Ingen fågel i säcken,
men vi njöt av det vackra sagolika vinterland ♥
Susanne fick även prova lite spannkörning för första gången i sitt liv, med sina och mina hunna.
Nu fick hon blodat tand och funderar starkt på att köpa en egen liten släde J
Igår hade vi matgäster från Norge, Holmsund och Fjolträsket. Jag gjorde en riktig Lapplands supé.
Förrätt:
Trattkantarellsoppa med tunnbrödsrulle, fylld med rökt älg hjärta och pepparrotskräm.
Varmrätt:
Tjäder på jägarvis, med konjak- och rödvinssås o gula kantareller
Efterrätt:
Hjortrons Cheesecake med värmda hjortron
Det passar väl bra att bjuda “utlänningarna” på? Det som kändes så otroligt roligt, att allt det jag bjöd på (förutom grädde, konjak, och digestivekex), var jagat, rökt, plockat, bakat och tillagat av mig. Kände mig riktig stolt då jag fick all beröm igår av gästerna!
Allt från naturens förråd ♥ Det är sådana guldkantar som gör det roligt att jaga....man vet vad man stoppar i sig rättare sagt.....