Kultur, litteratur, grekisk kärlek, konst, Irland, film, belgare
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Dålig stämning

Jag kan inte förstå att jag inte nämnt André Gide en enda gång i något av mina blogginlägg. Han var fantastisk, verkligen.
Här är ett utdrag från "Om icke vetekornet dör", ett självbiografiskt verk. André Gide är i Nordafrika, där han har råkat springa på sin vän Oscar Wilde och dennes älskare Bosie (Gide skrev "Bosy").

"Han [Oscar Wilde] fortsatte att skratta och skämta, tills plötsligt [Lord Alfred "Bosie"] Douglas visade sig i dörren, insvept i en päls, vars uppslagna krage endast lät hans näsa och ögon framskymta. Han gick tätt förbi mig utan att låtsas känna igen mig, ställde sig mitt framför Wilde och började tilltala honom med en visslande, obehaglig och hatfull stämma. Han talade en lång stund utan att hämta andan; jag förstod inte ett ord av vad han sade. Sedan vände han plötsligt om på klacken och gick ut. Wilde tog emot ovett utan att svara, men han blev mycket blek och när Bosy gått satt vi tysta en lång stund utan att säga ett ord."

Gets me every time. Jag kan verkligen se det framför mig. Lika roligt var gång. Bosie lät som ett fruktansvärt trevligt sällskap. Jag och min syster illustrerade det en gång- min syster var nog värst. Först hade Bosie dödskallar i ögonen, sedan var han iklädd Oscars hud. Gud vet varför. Jag tror för övrigt inte att det gjorde någonting att Gide inte kunde engelska- jag tvivlar på att Bosie sade några riktiga ord. Allt var säkert bara ondskefullt väsande. Sssss.
27 Januari 2011  | Litteratur | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Jean Paul Marat                                             Skaffa en gratis hemsida