- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Läger i Lotushallen med Meg, lydnadsträning och simning med Janis samt AW med B2...

Jag är ingen flitig bloggare längre. Har liksom inte så mycket att skriva då veckorna bara flyger iväg och dagarna är rätt lika varandra. Sova, äta, jobba och ta hand om mina djur på olika sätt.

I fredags var jag ute på stan en sväng efter jobbet med B2. Blev en tur till Bliss och tack vare ursköna människor och god dricka skrattade jag mer än på länge. Galet sköna turkosa och svarta typer alltså. Tur att jag inte kom hem alltför sent med tanke på att jag under lördagen spenderade åtta timmar med agilityträning i Lotushallen.


Kanske inte riktigt så färgglada i januarimörkret... Blondiner har roligare!

Då Janis inte är i träning fick jag låna Meg och vara med och inta lägerkänsla samtidigt som vi fick lite träning tillsammans. Det som är svårt är att jag inte tränar med Meg alls och hon har egentligen inga grunder. Det som jag tränat hemma i lägenheten med Janis från nivå noll har Meg liksom inte på köpet. Antingen får jag ju gilla läget eller helt enkelt göra något åt saken. Det som kändes positivt är ju att hon vänder tajtare och har en bättre hoppteknik även om det känns som hon lägger stor energi på hoppen. Kontaktfälten finns inte och slalom hade vi ett rejält bakslag på. Meg var heller inte helt i form efter löp och träningen som började sisådär avslutades iafl. på ett riktigt bra sätt och jag kände mig nöjd!


Bästaste lånehundar Meg och Zessi. På lördag ska Minna och jag fira Zessi och våra resultat genom åren - nu går hon i pension 11 år gammal!

Kvällen spenderades med tacos och vin tillsammans med trevliga hundmänniskor. Underbart mysigt och lite som att åka tillbaks 15 år i tiden då vi var på ridläger fast med vin denna gång vill säga. Sov på luft under natten med öronproppar i ett kök - fungerar det med!

Söndagen stannade jag kvar en stund och tittade när de andra tränade innan jag fick skjuts hem till Göteborg. Då solen sken blå på himlen blev det en tur ut i skogen. Dock utan Janis med med en kompis och hund. Kändes väldigt skumt att vara ute och traska utan den bästa! Tur nog fick hon ett simpass i bassängen på Blå Stjärnan och med oss hade vi bästaste Theo.


Janis har full koll på Theo och sin rosa pipleksak...


My princess!


Duschning!


Torkning steg 1.


Torkning steg 2.


Kvällen innebar en riktig familjemiddag hemme hos Johan och gullungarna. Min bror är alltså för jäkla duktig i köket. Kollade på solsidan och skrattade innan jag åkte hem och somnade som en stock i min egna sköna säng!

I måndags bar det av till stallet efter jobbet. Tog in hästarna och gick en promenad med Polly. Sedan blev det en mysig kväll hos min bäste fd. rommie som gjorde mig lite blondare. Kan man bli det undrar folk? Jo. Mitt hår har varit så himla "dött" det senaste så det blev lite slingor i och nu känns det mycket bättre!

Igår blev det tävlingsplanering med Rosa och Jenny. Oj vad vi längtar till 16 april och årsdebut och debut efter skada. Vågar man skriva det egentligen? Jo, för nu känns det som det går åt rätt håll med Janis och innan dess ska hon vara finare än finast i sin kropp för att köra agility. På kvällen tränade Emmax2 + hundar och jag lydnad nere i Kungsbacka. Fick flera användbara tips som fungerade bra och som jag ska jobba vidare med. För första gången såg jag faktiskt stundtals att Janis tyckte det var roligt med lydnad! Gårdagens pass var nog vårt bästa någonsin - så glad!

Idag åkte jag till stallet innan jobbet och gick till manegen och longerade en liten halvgalen ponny. Hon är för jäkla skön nu och sprang som en tok stundtals. 23 år gammal i maj och still going strong.

Efter jobbet åkte mamma och jag runt för att hitta en konstgräsplan att träna med hundarna på. Bara massa folk som jagade boll i regnet eller istäckta banor. Det blev tillslut en sväng till parkeringshuset på Frölunda Torg och där vi tränade en kort stund. Får väl säga att störningsnivån var hög! 

Nu blir det soffa och lite te innan sängen kallar! Och... jag har sådana där längtarkänslor efter underbara Förö, paradiset på jorden. Längtar efter doften i huset, en stor kopp te som smakar på ett sätt som det bara gör där, havsutsikt så långt ögat når, skaldjur, ljus och bara lugn. Det finns inget ställe på jorden som får mig att må så bra och jag är så oerhört tacksam att det tillhör min bästaste familj. Snart åker vi ut - promise!!! 

TÖ  


Ljudlöst stilla vinterdagen
skrider, kort och skum.
Luften, grå av fuktig dimma,
tynger, len och ljum.

Och det töar. Droppar plaska
ned från regndränkt tak.
Mossens vatten krusat glider
fram i isens vak.

Genom rutan ser jag rämnor
gå i markens duk,
knagglig fåras bruna rygg, där
snön låg vit och mjuk.

Men där nere, tyst och stilla,
reds den näringssaft,
som i vårljum sol skall väcka
fröets groningskraft.

Snar skall tjälen gå ur jorden,
det blir vår och sådd,
och ur myllan spira späda,
gröna sädesbrodd.

Ola Hansson


       
2 Februari 2011  | Diary! | 1 kommentar
Låter ju underbart att det går åt rätt håll med Janis, förstår att det måste kännas jättekonstigt att vara ute och promenera utan henne. Såg att du skulle simma ikväll oxå på jobbet. Simmar du flera gånger i veckan nu eller? Håller tummarna för att isen försvinner riktigt fort nu, så man kan gå utan att slå ihjäl sig i skogarna. men tar gärna en promenad någon dag. Så kan du får träffa min nya valp :) Behöver ju inte gå så långt, för det orkar inte valpen, så då kan janis kanske följa med oxå? Kram

Webbplats: http://lottaskoja.bloggplatsen.se
Skrivet av Eva-Karin den 3 Februari 2011 20:33
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida