Kultur, litteratur, grekisk kärlek, konst, Irland, film, belgare
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


Kafka är charmig

När jag ändå är inne på Kafka (för övrigt ska jag se pjäsen "Förvandlingen" om ett par timmar så det är väl därför jag tänker på honom- även om Kafka är en sådan jag tänker på ofta), här är två stycken ur "Beskrivning av en kamp" (som jag älskar, älskar):

"-Hör du du! skrek jag- det var en förebråelse- och rusade i blindo, som i stridens hetta, med korta steg runt ledstången, det var först när jag föll omkull bredvid honom och lade huvudet mot hans bröst som jag började gråta.
-Men vad i hela friden, din tok, nu kan jag ju inte resa mig! sade han och strök mig över håret. Du behöver väl inte klämma ihjäl mig! Nej vet du vad, du är då en riktig tok!
Men medan jag grät kunde jag i hastigheten inte komma på något bättre ställe att göra av mitt ansikte, och därför lät jag det ligga kvar mot hans bröst.
-Att du inte märkte något! fortsatte han. Hela tiden försökte jag få dig att gråta. Inte ett ord sade jag med någon annan avsikt, och jag började nästan ge upp hoppet. Först när jag säger något på skämt börjar du till min stora glädje gråta. Fy skäms på dig!
-Jag gråter ju inte längre, sade jag och såg på honom med hakan mot hans bröst; när jag har en sådan vän som dig ska jag väl inte gråta.
Men jag fortsatte gråta, jag kunde ju inte sluta så tvärt."

"-Nå, där ser du, sade jag. I samma ögonblick ryckte han plötsligt undan mina händer, jag föll så att min mun hamnade rakt mot hans och jag fick genast en kyss. Han lade handen mot min axel som om han ville vara mig riktigt nära, men i själva verket ville han bara stödja sig mot mig, jag fann mig i det och drog rentav lite i hans fingertoppar för att han skulle lägga hela armen om mig. "
24 Februari 2011  | Litteratur | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Jean Paul Marat                                             Skaffa en gratis hemsida