- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Blandade aktiviteter!

Ett av mina favorituttryck är Carpe Diem. Så enkelt att förstå, men så svårt att efterleva. Ibland kommer jag på mig själv att bara planera framåt och inte alls njuta av det som sker runt omkring mig. Jag gör ju massa spännande saker men ändå känns det inte som jag njuter fullt ut som jag borde. Hur fångar du dagen på bästa sätt?

Måndagen förra veckan åkte jag direkt till stallet efter jobbet. Tog in alla hästar och begav mig sedan till manegen för ett dressyrpass på Polly. Det märks att hon är inne i fällperiod då hon är lite tröttare. Mjuk i munnen och oerhört lyhörd. Åkte sedan till Majorna där jag träffade ett par kompisar över en fika innan det blev en promenad vid havet med bästaste mamma. Att andas havsdoft är aldrig fel.

Tisdagen innebar en tur till stallet på lunchen då Polly fick nya skor. Snösulorna åkte av och denna gång satte vi inte dit några hela sulor. Vi ska testa om hon blivit lite tåligare i fötterna. Direkt efter jobbet blev det träff med Kebnekaisetjejerna Sofie, Jenny och Jeanette. Vi planerade vidare och som det ser ut nu är vi mellan fyra och sex stycken som åker. Det kommer bli så roligt och en resa som jag sent kommer att glömma. Efter mötet åkte Sofie och jag till klubben där vi promenerade med vovvarna runt golfbanan.


Det lär bli en mäktig upplevelse i sommar!

Onsdagen bjöd på agilityträning på klubben tillsammans med ett glatt gäng. Testade slalombågar med Iza, men hon tyckte de var läskiga. Är kluven om jag ska försöka mig på med bågar på det slalomet som har tunnare pinnar och gör bågen större eller om jag ska fortsätta med koppelmetoden. Vad tycker ni läsare? Iza har ett sug mot skålen och jag känner redan att hon själv går så att säga. Iza sov även över och en sak kan jag säga; skäggiga damen tar stor plats i sängen.


Söta lilla sak...

Torsdagen ägnades först åt Polly efter jobbet. Det blev en promenad och sedan longering i paddocken. Därefter åkte jag till Blå Stjärnan där jag mötte upp Jonne och Lowa då det stod simning på schemat. Janis skötte sig fint i bassängen, as usual. Blev sedan bjuden på middag hos Rosa och Jonne, supermysigt. På kvällen kom söta jacktcockern Bis.

Under torsdagen opererades Meg. Genom en titthållsoperation togs äggstockarna bort. Inget mer löp - så underbart!

Fredagen bjöd på en visit till Hagabadet tillsammans med Nettan. Vi relaxade, badade pool, bastade och bara var. Sedan gick vi på restaurang och jag drog vinstlotten med min supergoda pasta. Tog en promenad med hundarna (Janis, Iza och Bis) innan sängen kallade.


Trevlig eftermiddag och kväll med Nettan!

Lördagen startade med en härlig promenad runt torsdagsrundan tillsammans med Sarah och Sofie. Hundarna glada och solen började så sakta tränga igenom molnen. Deltog sedan på GMBK:s visionsdag och självklart ville jag driva frågor för agilityn i klubben. Små steg är vad jag orkar med och eftersom jag valt att inte hålla någon kurs i vår kommer jag att lägga tid och enerig på Trippelchansen. Detta blir en serietävling under våren och som riktar sig både till nybörjare till folk som tävlat i många år. Responsen är redan jättebra och det ser ut att bli många som kommer. Läs mer här. Jag tog även på mig att fixa med layouten och skriva lite om agilityn för klubbtidningen. Det är ju sådant som jag tycker är roligt och eftersom jag jobbar lite med det så tror jag att jag vinner mycket på att leka med sådant även på fritiden. Kommer inte bli något revolutionerande, men två nummer ska vi nog klara av att skapa under ett år. Efter visionsdagen blev det promenad och uppvärmning av hundarna innan det blev agilityträning. Byggde upp två kombinatioer och Janis fick köra en av dem, ni skulle sett hennes ögon! Hon kändes otroligt fin och lyhörd och kontaktfälten satt som ett smäck. Iza fick köra vidare med slalom och lilla Bis tränade jag lite grunder med också.

Efter en heldag på hundklubben åkte jag till sjukhuset för att hälsa på Farmor. Fick kontakt och nu ligger hon på infektion. Det är långt ifrån bra men det var skönt att hennes envishet lös igenom när vi pratade. Jag önskar jag kunde göra allt bra nu, men jag vet att hon är gammal och den infektion hon har på hjärtklaffarna inte är att leka med. Krya på dig Farmor!

Kvällen spenderades hos Lina med supergod middag. Var ett bra tag sedan vi träffades och det var kul att träffa "hennes" kompisar. När jag väl kom hem såg det ut som ett bomnedslag. Hela leksakslådan var utdragen i hela lägenheten och fodertunnan låg öppen men med massa mat kvar. Vem var tjuven? Då Janis inte skämdes som hon brukar göra när hon gjort något dumt hade jag ganska snabbt mina aningar. Helt rätt, för den som hade akut behov att fylla svart påse var Bis, som numer går under namnet tjuven.

Tjuven...


Söndagen var helt ljuvlig med en tur till Jeanette Ahlin tillsammans med Sofie och hundarna. Vallning stod på schemat. En lite promenad i skogen och sedan blev det vallning i 25:an. Janis var inte så lite övertänd och hon är lite väl tuff för mig. Hon sträcker mest ut det långa fingret och vallar bäst själv (tycker hon!). Hon är nog egentligen rätt duktig men jag behöver hjälp och borde, och vill, gå kurs. Gärna för Cima som jag uppskattade enormt när vi var där i vintras. Bis fick träna lite slalom och kontaktfält och efter både fika och myssnack bar det av hemåt igen.


My little princess goes wild!!!

Kvällen spendares på ett café och i en biosallong med Ida, Sofia, Stefan och Sarah. Hur många lingon finns det i världen är en film alla borde se. Jag var en lipsill bland alla andra...

Igår tog jag en tur ut på Polly som var på ett strålande humör. Sedan bar det av till klubben med mamma för promenad och lite agilityträning med Iza. Har lagt upp strategin att jag vill träna hindersäkerhet och hindersug och att därefter lägga på svängar. Jag vill att hon ska vara helt galen på plan och bara älska agility. Körde startträning vilket går riktigt bra samt rakor där hon helst ska vara före mig i mål. Som vanligt när jag är på klubben tränade jag slalom också.

Idag möttes Sofie, Jeanette, Jenny och jag upp för att titta på vandringstillbehör. Jag ska försöka köpa några saker per månad. Väska har jag sedan tidigare och de flesta kläder tror jag. Idag fyndade jag dock ett par rejäla vandringkängor från Alpina. Halvpriset och jag tjänade 1000 kr. Jeaentte köpte likadana, vi kommer vara snyggast (eller inte!) på stigarna. Tyvärr var det lite stressigt då jag skulle spela badminton klockan 18 tillsammans med Rosa och hennes gamla fotbollskompisar. Jag hade inte rört ett badmintonrack på tio år men ändå hade jag lite koll. Svettigt och kul och träningsvärken jag kommer att ha imorgon lär vara enorm.


Fynden!

Här hemma är det tomt. Janis är kvar hos mamma och pappa. Jag ska försöka lägga mig inom kort för att vara på jobbet urtidigt. Skönt att kunna utnyttja kvällarna och ljuset som faktiskt är nu. Välkommen våren, du är efterlängtad!

Och... sedan har jag anmält mig till en mängd tävlingar. Var syns vi?

Kalmar 17 april
Janis debut efter sex månaders tävlingsvila. Janis klass III och Meg klass II.

Oxie 22-23 april
Janis klass III båda dagarna och Meg klass II en dag.

Tranås 30 april-1 maj
Janis klass III och Meg klass II.

Oxelösund 7-8 maj
Janis klass III. Meg tävlar klass II med ? i Kungälv.

Knivsta 21-22 maj
Janis klass III + lag.

Falkenberg 4-5 juni
Janis klass III och Meg klass II.

SM 17-19 juni
Janis kör lag med The Challengers.

Gotland 1-3 juli
Janis kör klass III och Meg klass II + båda hundarna kör lag.

Dania Cup 10-16 juli
Janis kör klass III och Meg klass II.

Ulricehamn 17-18 juli
Janis kör klass III och Meg klass II + båda hundarna kör lag. (Eventuellt står jag över en del med Janis här)

Och kanske jag ska sätta mig ner och fundera ut våra mål för 2011. Vårt allra mest prioriterade är att Janis ska hålla sig frisk och att vi ska ha roligt tillsammans.

Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända.

Thomas Ledin


       
22 Mars 2011  | Diary! | 2 kommentarer
Jag kan ta Meg i Kungälv =)

Webbplats: http://the-best-of-sarah.blogspot.com
Skrivet av sarah & combat den 23 Mars 2011 00:33
Kul att Janis är på gång igen! Vi syns i alla fall i Oxie. Kram
Skrivet av Helena med Bilbo den 22 Mars 2011 22:34
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida