- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Efter sex månades tävlingsvila är vi tillbaka!

Måndag - stall och hundträning
I måndags red jag ut i vårsolen tillsammans med Annica och Princess. Polly var pigg och positiv, vilket känns så himla gott. Tog in hästarna lite senare då solen var helt underbart skön. Åkte sedan till hundklubben där jag mötte upp ett glatt gäng. Blev promenad och träning - bästa kombinationen. 

Tisdag - sjukhusbesök och hundträning
Efter jobbet åkte jag till Farmor på sjukhuset. Hon låg mest och sov och efter en timma kom Johan. På något sätt vänjer man sig vid hennes tillstånd, i början var jag ledsen efter varje gång jag varit där men nu börjar man på något sätt bli van. Åkte sedan till hundklubben där jag mötte upp mamma och Stina. Promenad på golfbanan innan vi byggde upp lite kombinationer och stationer för de yngre vovvarna. Iza är lite okoncentrerad när andra andra hundar tränar, men jag kör på och varvar ensamma träningar med träningar med störning. Väl hemma hamnade jag ett litet konstigt problem då vattnet gått. Tur att jag släckte alla lampor och hoppade i säng. Skrattade dock högt åt mig själv.

Onsdag - löpning
Var kvar en längre stund på jobbet för att slippa värsta, värsta köerna över bron. Åkte och hämtade Janis innan jag tog en sväng hem och städade lite. Vid halv åtta mötte jag upp min kollega i början av mördarbacken upp till Safjället. Vi har bestämt att den 6:e juni ska vi springa milen och för att klara det måste man träna. Jag sprang två varv i den kuperade rundan och det kändes bra. Janis var med och skötte sig fint, hon är väldigt lätt att jogga med.

Torsdag - stall och Trippelchansen
Morgonen innebar utsläpp av hästarna. Var i stallet 6.30 och mockade och fixade mat åt Polly innan djuren fick gå ut i morgonsolen. Därefter jobb... 

För ett par veckor sedan deltog jag på GMBK:s visionsdag och där kläckte vi agilitynördar idéen om en serietävling under våren. En tävling varje månad. I torsdags var det dags och tillsammans med Linn och Sofie har vi rott ihop det hela. Jag startade både med Janis och Meg.

Janis hoppklass
Efter sex månaders tävlingsvila stod vi nog på startlinjen igen. Banan var snabb och en hel del fällor. Fick tjata i starten även om jag vann kampen (mitt motto: mest trägen vinnar) innan hon fick startsignal. Hon lyssnade jättefint, vände tajt och jag kunde både släppa och ta in henne tajt. Tyvärr en pinne i marken.

Meg hoppklass
Meg har jag inte tränat alls sedan hon opererade bort sina äggstockar för ett par veckor sedan. Hon var laddad hon med och det var riktigt roligt att köra henne. Hon har börjat få mer fart och suger mer själv - känns bra inför kommande säsong. Gick i mål på felfria och med tredje snabbast tid.

Janis agilityklass
Janis gör ett bra lopp, hennes matte ett sämre. Fick till en bra start och efter en tunnel gör jag tabben att verkligen dra henne förbi ingången till slalom och hon går in fel. Shit happens. Fem fel genom den dumma vägran. Annars toppen!

Meg agilityklass
En kraftig disk. Då mörkret lagt sig över planen var balanshindren rätt läskiga tyckte Meg. Fick igenom henne med en positiv målgång och självförtroende.

Själva tävlingen flöt på helt okej. Nästa gång hoppas jag vi kommer igång lite snabbare, fler funktionärer som vet om sina uppgifter och lite mindre blåst.

Fredag - Kalas för Ella 7 år
Tog en härlig promenad i skogen vid klubben med Janis och körde igenom lydnadsklass I. Det är ju bra att träna innan tävling. Världens sötaste tjej hade födelsedag och på kvällen nalkades det kalas i Bildad. Sötaste tjejen fick en bl.a. en cykel och jag fick lite flashbacks. Jag minns själv när jag fick min första cykel av Farmor och Börje och hur stolt jag var när jag varv efter varv cyklade på gatan. Den var cerise, det var den enda färg jag accepterade då. På kalaset fattades en, det kändes tomt utan Farmor.


Självklart ska födelsedagsbarnet blåsa ut ljusen.... (7 st)


Ella med sin nya cykel!


Lördag - stall, lydnadstävling och nattgäst
Startade dagen vid havet. Vaknade tidigt och åkte ner till Fiskebäck och andades havs - doft. Åkte sedan till stallet där det blev en tur ut i skogen med Annica och Princess. Återigen en glad och pigg ponny. Strax innan tolv åkte Sarah och jag till Nossebro, med en liten omväg förbi Grästorp, då det nalkades lydnadstävling för världens snällaste och sötaste domare Alf. Champange och fanfar för våra kompisar Sarah och Combat och Anna och Ocky för toppplacering med 196 resp. 194 poäng! För egen del var det sämsta tävlingen ever, tyvärr kunde jag inte ens påverka det själv. Jag blev lite stressad då Sarah och jag var nere och värmde upp och jag går upp för att förbereda mig då det visar sig att startnumret innan mig hade strukits sig. Blev inte bästa uppladdning men jag fokuserade om snabbt. Började helt okej när tävlingsledaren började kommendera. Men mitt i fria följet biter någon insekt Janis och hon påverkas och sätter sig ner 4-5 gånger för att verkligen bita sig. Fick känna igenom henne och hittade inget konstigt och valde att fortsätta. Janis var låg och det var inte alls roligt att se henne på detta sätt. Nu glömmer vi denna tävling, som gav oss 141 poäng med 0 på ställandet (hon satte sig). På kvällen fick jag nattgäst av sötaste Ella. Vi spelade yatzi, gick och köpte lördagsgodis, tittade på film och hade det mysigt.


Morgonpromenad vid havet...


Min finaste prinsessa!

Söndag - promenader, löpning och sjukhusbesök
Ella vaknade vid sex och jag vill inte påstå att jag var pigg. Fick gullungen att iafl. ligga kvar i sängen och mysa med Janis till halv åtta innan vi gick upp. Vi nio mötte vi upp mamma och Iza och tog en promenad i Fiskebäck med tillhörande frukost. Såg paradiset och längtar till påsken då jag ska dit. Vid halv elva mötte jag upp Anna, Olof och deras fina Malte. Malte och Janis tog ett vårdopp och njöt av promenaden. Janis var lite disträ och lyssnade inte riktigt som hon brukar, fick tjata så hon inte skulle gå för långt fram. Fick under promenaden ett SMS av Sofia om vi skulle ut och springa tillsammans, klart jag hängde på. Janis lämnade jag kvar hemma innan jag mötte upp Sofia i Skatås. Hon hade också ett par nya rosa skor. Min tanke var 5:an då jag varit ute och traskat men blev rätt snabbt peppad att köra 8:an. Trots att tempot inte var galet högt var jag supernöjd att jag orkade springa hela vägen och att det kändes helt okej. Åkte direkt och hälsade på Farmor tillsammans med mamma. Hon sov även idag och jag höll henne i handen hela tiden. Hon hade varit vaken på förmiddagen sa sköterskan och faktiskt ätit lite. Mamma och jag tog sedan en tur till Allum där vi kikade runt i affärerna och fikade en sväng. Väl hemma har det inte gjorts mycket och så lär det bli resten av kvällen.


Tjejfrukost!


Promenad vid Amundön!


Janis och Malte tar ett vårdopp!


Veckan som kommer bl.a. innebära två premiärer! På tisdag drar till Korpen igång på Hedens konstgräs och på söndag kommer Janis och jag tävla i Nybro då de håller officiella agilitytävlingar...

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Sonja Aldén


       
10 April 2011  | Diary! | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida