Lilly Bergström
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Augusti (2020)
>>


Hemma? Hemma?

Oj, hur längesen var det inte jag uppdaterade här.!
Skäms varje gång jag loggar in och inser att det var en vecka sen jag skrev sist. Men och andra sidan så måste ju det innebära att jag faktiskt har annat , viktigare saker att syssla med.....eller ja, vem försöker jag övertyga?

Tiden går och vi går med som man brukar säga.
Se där ja, där fick jag till det med. Nej men allvarligt, tiden rinner verkligen iväg för mig. Snart har 1 dag i stockholm gått, helt sanslöst.
Har de senaste timmarna sökt jobb som aldrig förr. Och imorgon börjar förhoppningsvis något bra. Sitter "hemma" för tillfället, om man nu kan kalla detta mitt hem. Jag har fortfarande lite svårt för att kunna säga det.
(ytterst intressant) men kan vara skönt att få lite tid för sig själv också, annars så trivs jag kanon.
Trodde inte man kunde få uppleva så många olika sorters personligheter. Haha.!
Och då syftar jag självfallet på de jag bor med just nu. Verkligen super trevliga, och jag blev förvånansvärt trevligt bemött.
Gött mos att jag äntligen fått mig ett eget rum, och gött även att jag fått mig en äkta säng. Nu är det bara lite möbler som fattas., tv och dylikt.

Klimatet här i Sthlm är inte så annorlunda jämfört med Oslo, men en viss skillnad har jag märkt, iaf vad det gäller puls.
Inte är så konstigt eftersom att en stor stad givetvis har en helt annan puls än vad som finns i en mindre stad.
Piteåborna är ju kända uppåt landet i sverige för att vi är så trevliga, och Stockholmarna för att dem är dryga.
Det stämmer rätt ofta, här är man nämligen inte heller trevlig i onödan om man inte har ett visst syfte med trevligheten.
Det är väldigt mycket "Sköt dig själv" här och man tar inte hand om varandra på samma sätt.
Vilket på sätt och vis kan vara rätt skönt.
Men trots allt, så tycker jag att jag klarar mig rätt bra här i storstaden även om det ibland är påfrestande när folk bara kör sina egna race i sådan jävla fart här nere att dem inte orkar lägga på sig ett smajl.
Jag anpassar mig dock och kan ibland uppleva att jag har blivit lite hårdare och är väl inte lika sprallig och glad mot hela världen som jag brukar vara, nu känner jag efter lite mer innan och det är väl dels bra för folk här behöver inte tro att jag går på lyckopiller, samtidigt som det är tråkigt också för just den här pigga och glada inställningen är ju det man är van vid.

Anonymiteten är det jag gillar nästan bäst. Jag kan gömma mig när jag känner för det, vilket är betydligt svårare i Piteå. Alltid är det någon man råkar stöta på ute på stan när man helst vill vara ifred. Ingen känner ingen ungefär.

Utbudet gör att man aldrig tröttnar. Det finns nya platser att undersöka hela tiden och min lista med mina egna smultronställen växer med uteställen, parker butiker och dylikt och man behöver inte gå på "det som finns" utan man kan gå till ställen man trivs på.

Priserna gör det dessutom en aning lättare. Om man som jag gillar uteställen med bra drag i så behöver man inte plunga ut en förmögenhet på inträde, i oslo fick man räkna med 250 riksdaler, vilket lätt fick det att kännas i peningpungen. Vad sägs om ett inträde för 250 istället för 100? Och ett paket köttbullar för dryga 40 spänn som är ungefär det dubbla i oslo.?
Och värst av allt, en snusdosa för cirka 80 riksdaler?
Medans den här är nästan som gratis!

Jag vet inte vart jag vill komma någonstans med detta, det är bara lite allmänna reflektioner.. Men som summan av allt så vill jag inte tillbaka. Jag trivs väldigt bra här med mig själv, och staden.
Däremot så saknar jag min familj, och mina vänner något grymt mycket.
Vissa dagar så mycket att det skär i hjärtat på mig och jag vill bara gråta. Samtidigt så glädjs jag av att få träffat nya dudes och förhoppningsvis så kommer jobbet snart. Ser verkligen fram emot att stålarna börjar rulla in på allvar.
Sthlm tror jag är en underbar stad, när man väl börjat ta sig in i stadens rythm och jag ångrar inte en sekund att jag flyttade, men till alla mina nära som läser detta: Jag hoppas på besök av er, snarast och så kommer jag hem till påsk.

Nu blir det middag, och efter det cv skrivande inför morgondagens arbetsintervju.
Och påtal om imorgon. Då blir det även ett besök på både arbetsförmedlingen och skatteverket. Och inte nog med det, så ska det även spatseras lite på stan för investering av kläder till sensation white i oslo nu till helgen.
Sedan bär det av mot det norrländska skogarna för lite dumpning av onödiga ting, samt att jag förhoppningsvis får tag i en bil och kan bila ner med lite möbler.
Återstår dock att se hur det bllir med den saken.

Tjarå!
13 April 2011  | Seriösa ting | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lilly Bergström                                             Skaffa en gratis hemsida