- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Min lilla Farmor har somnat in...

Igår var både en glädje och sorgens dag. I samma veva som jag tog emot Janis och mitt LP1 genom en klassvinst på Gnosjö BK fick jag beskedet att min lilla Farmor tagit sitt sista andetag.

Min Farmor var envis som få, hörde både det hon skulle och inte skulle höra, var generös och lagade alltid fantastiskt god mat. Hon var en krutkärring 1.55 över havet och som alltid såg till att vara fin i håret. När man åkte stod hon stod alltid på sin balkong och vinkade...

För drygt sju veckor sedan lades hon för första gången in på sjukhus, med undantag när pappa föddes, då hon haft problem med magen. Efter att läkarna konstaterat ett blödade magsår skulle hon få komma hem. Kroppen hade dock på köpet dragit på sig en kraftig infektion och hennes tillstånd blev sämre och sämre. Jag försökte åka dit två gånger i veckan och vissa besök fick jag ingen kontakt alls, andra kunde vi sitta och prata. Mitt sista besök var glädjande nog ett då vi pratade och där och då kändes det som att det gick åt rätt håll på något sätt. I torsdags flyttades hon från Östra till ett kortidsboende på Gråberget. Jag hann tyvärr aldrig åka dit för igår, efter att hon käkat frukost, tog en hon en tung suck och somnade in.

Jag minns när jag på somrarna hälsade på Farmor på Asperö, där hon hade sitt sommarhus. När jag och mina barndomsvänner Sandra och Maria sprang som nakenfisar i vattenspridaren, eller när jag och Farmor tog cyklarna till Sjöboden. Jag minns alla julfiranden med all mat som fyllde hela bordet. Jag minns mina resor till Cypern och Danmark med Farmor och Börje. Jag minns så mycket och kommer bära med alla minna resten av mitt liv.

Jag är stolt över min Farmor och vad hon gjort under sitt liv. Hon var verkligen en kvinna som levde livet och njöt av det. Vila i frid söta lilla Farmor och tack för allt!
Gråt inte för att jag är död
jag finns inom dej alltid
Du har min röst
den finns i dej
den kan du höra
när du vill
Du har mitt ansikte
min kropp
Jag finns i dej
Du kan ta fram mej
när du vill
Allt som finns kvar
av mej
är inom dej
Så vi är jämt tillsammans

Barbro Lindgren


       
17 April 2011  | Diary! | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida