Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


GOTLÄNDSK SAFFRANSPANNKAKA

Så många tycker om den - vår "nationaldessert"! Här kommer mitt famljerecept som fanns i Gotlands tidningen torsdagen den 21/12 1978 och sen dess följt med oss.

Detta recept räcker till 1 vanlig långpanna-plåt.

4-6 ägg
1 1/2 L god mjölk
5 dl vetemjöl
2 kkp grötris
2 påsar saffran
salt, helst ej socker ev.
5 msk russin(har jag aldrig)

Koka risgrynen i mycket vatten och får koka livligt i 15-18 minuter Sila därefter genom durkslag och spola med kallt vatten.
Häll i grynen i en kastrull igen, en rejäl klick smör, och häll på 5 dl av mjölken och koka ihop sakta i 10 minuter.
Gör en pannkakssmet av resten (1 L) av mjölken, äggen och de andra inredienserna.
Ta sist i saffranen som är upplöst i lite brännvin, och rör ner gröten lite i sänder i smeten.

Grädda i 225 grader i 30 minuter

       
1 Augusti 2011  | RECEPT | 1 kommentar
Synd jag inte äter kolhydrater, för det lät gott :)

Webbplats: http://www.pillargontanten.blogspot.com
Skrivet av Pillargontanten den 1 Augusti 2011 17:40
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:




12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida