Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


Flors Äppelkaka

Pajdeg -
3 dl vetemjöl
2 msk socker
150 gr. kylskåpskallt smör
2 msk iskallt vatten

Ner i matberedaren och kör ihop till en deg - DEGEN SKA VILA 1 TIMME I KYLEN- tryck ut i pajformenoch upp på kanten. Om den inte får bli kall i kylskåpet så smälter den ner från kanterna i formen...

Förgrädda i 15 min. i 200* i ugnen.


Skala och skiva tunnt 7-8 lite syrliga äpplen (ex. nästan mogna Transparante Blanche(de hade jag), elr Stenkyrkeäpplen) Blanda äppelklyftorna med 1 dl. socker.

Gör även en smuldeg av
75 gr. smör
4 msk socker
1 dl vetemjöl
1 dl solroskärnor
Kör ihop i matberedaren och fördela detta överst i formen.

Grädda nu i 175-200 gr i 30 min.

Låt svalna lite och sen är det bara att äta med lite vanlijsås elr vijiljglass!!!

       
10 Augusti 2011  | RECEPT | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida