Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2020)
>>


Skördetider

NU är det skördetider i trädgården!Jag plockar plommon, äpplen, päron,björnbär, vindruvor, vaxbönor, brytbönor, squash, mangold, tomater, gurkor...
Kokar mos, sylt, saft, lägger in, gör vin...

En av de godaste saker som finns är syltgurkor! Min bonusfarmor gjorde alltid syltgurkor, jag har hittat samma kokbok som hon hade och gör samma sorts syltgurkor som hon gjorde, och de är sååå goda!

SYLTGURKOR
Omkring 3 kg stora gurkor skalas, klyvs och kärnas ur. Läggs i kokande vatten (med litet salt i).
Låt dem koka tills de blir mjuka. Tag upp dem och skär dem i lagom bitar och lägg dessa i glaskrukor.
Koka en ättikslag och häll över den het över gurkorna

Lagen:
1 l inläggningsättika
1 1/4 hg socker
3-4 bitar muskotblomma
3 bitar ingefära
1 tsk salt
Låt gurkorna stå i 3 dygn. Lagen silas då ifrån och kokas om och hälls sedan kall över gurkorna.
Koka om gurklagen ytterligare 2 gånger med 5-6 dagars mellanrum.


       
31 Augusti 2011  | RECEPT | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida