Ingredienser till 4-6 personer
2 l trattkantareller
2 msk smör
6 msk vetemjöl
1 1/2 l grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
3 dl grädde
70 g ädelost
1/2 dl vitt vin
Salt
½ Cayennepeppar
Glöm inte ädelosten, det är den som gör susen!
Till varm rätt blev det min egen händiga;
Skogsfågelpizza
Botten: 5 dl vetemjöl, ½ påse torrjäst, 1 tsk salt, vatten tills det blir en lämplig fast deg och ¼ dl olja. Låt jäsa och kavla ut på smord plåt.
- På botten hade jag:
- Tomatpuré och krossade tomater efter smak
- rökt tjäder och orre
- 1 strimlad rödlök
- Hackad tomat efter smak
- Gula kantareller
- Riven Västerbottensost
Grädda tills den är gyllenbrun.
Till skogspizzan serverade jag:
Aioli, som är färdigt på 10 min
1 st citron
salt
vitpeppar
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 dl matolja
1 dl olivolja
pressad vitlök
basilika
Rund och mätt om magen blev vi alla fall
Idag var det dags att göra färdig uppskjutningen inför älgjakten. Jag älskar att vara på skjutbanan och tycker det är roligt att skjuta på löpande älg.
Jag in action
Papp åljen
Jag har lite problem med ingående löpande, men jag lyckades få till mina tre serier, så nu är det bara att gå till skogs!
Kalle laddar om
Per-Ola
Nisse
Skitjakt på Er alla!