Välkommen till Herkules & optimistiska matte!
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


Maskmannen :-)

Herkules är ju som bekant en GANSKA så matglad herre...detta resulterar i att han stoppar i sig det han kommer över+lite till :-)

Minst en gång om året brukar vi göra ett träckprov på våra hästar. Detta brukar vi göra på hösten innan installning, så vi får veta maskstatusen i mage och hagar!

Våra hästar har tidigare haft blodmask, som vi noggrannt har maskat bort, tills vi fått ner det till en låg kvot-JÄTTEBRA...

Då över till årets maskanalys :-) Hingsten hade en minimal mängd med blodmask så egentligen behöver han inte maskas alls. Tyvärr har vi upptäckt styngflugeägg i pälsen på hästarna, så avmaskning kommer ändå behövas då frosten kommit.

Då över till min lille herres maskprov...STOR mängd av blodmask, samt även bandmask-SUCK!!!

Våra hästar går ju på samma marker och äter samma mat, men självklart har nog Herkules även ätit av "mindre bra mat" i hagarna... (äter GÄRNA nära gamla bajshögar osv.) :-) Inte mycket att göra åt Herr Slasktratt i detta sammanhang...

Det otäcka denna gång var att han verkade besvärad av maskarna och högg och kliade sig i flankerna-STACKARN! Då jag var rädd att han hade så mycket mask att han skulle få kolik (trots att han maskats i rätt tid hela tiden och senast innan betessläppet), fick vi ge honom en dos med Cydectin.

Detta gav SANNERLIGEN maskarna en match men även Mamma Mats psyke fick sig en tjänga, då Herkules dagen efter avmaskningssprutan släpte en JÄTTEBAJS med MASSOR av OTÄCKA maska mitt framför Mamma Mats förskräckta syn-HUAH, inget kul att få se!

SKÖNT i alla fall att maskarna lämnat honom. Han är inte så bukig längre och har slutat hugga sig i flankerna!

Nu väntar bara ett höstbad, då han är rejält smutsig efter sommarens strapatser :-)

Många Kramar från mig!

16 September 2011  | Herkules | 1 kommentar
Hej! Det var sååå kul att prata med dig dag!!! Tjejen från "Scrap och Hobby" heter Sari, och hennes sida är här: sarispyssligasida.blogspot.com På YouTube heter hon "Thenorsugirl" hon har över 200 klipp... här är ett av dem! http://www.youtube.com/watch?v=hoHAZyf-8Uw&feature=BFa&list=ULeIEtQn_jd5k&lf=mfu_in_order MASSA KRAM! Hoppas att det inte blev ett virrvarr av länkar här, utan att du lätt kommer åt dem! Webbplats: http://erikasglossarium.blogspot.com/ Skrivet av Erika den 27 December 2011 20:22 IP:217.209.240.69
Skrivet av Erika den 9 Januari 2012 12:30
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Herkules Matte                                             Skaffa en gratis hemsida