Lilly Bergström
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2020)
>>


Dagens bön.

Nej, kanske så dags att ta fram hjärnkapaciteten och bli lite filosofiskt lagd.
Det är ju trots allt torsdag, eller som vår allas ack så fosterlandstrogna George Bush skulle ha sagt: Oh! it´s bombday.
Ungefär 1½ dag kvar till det officiella helgen, och som vanligt så är det inget inplanerat. Likest det.
Nått kommer jag väl mot förmodan att syselsätta mig med.
Antar att medelåldern av ni dudes som skummar igenom denna text ligger runt 18-24 år. (förutom min kära farmora som jag vet stalkar mig rätt rejält.)
Men det är ju trots allt min blogg vi snackar om här, och inget så tragiskt som fb eller liknande. (Sitter jag här och låter dessa ord slinka ut ur käften, samtidigt som jag intensivt kollar igenom ansiktsboken. hö hö)
Se där, se där, där fick jag in ett litet nedlåtande skämt med, behöver jag oroa mig mer för detta.
I alla fall, 18-24. Bästa åldern. Sveriges framtid.
Sveriges lata framtid enligt en förespråkare för moderaterna och den borgliga alliansen. Enligt en viss Tommy,? Peter? minns icke namnet, som medverkade i svt-debatt är dagens ungdomsgeneration den mest försoffade art som kan skådas. I alla fall när vi kommer till arbetsmarknaden.

Han och moderaterna anser att ungdomar inte är tillräcklligt engagerade att skaffa ett arbete. Och vill därför slopa alla bidrag till arbetslösa ungdomar under 24 år, om dom inte är villiga att ägna minst 30 timmar i veckan på arbetsförmedlingen. Men vafan! är dagens ungdomar ovilliga att arbeta bara för att man inte vill ta vilket skitjobb som helst. Om vi ser det på det sättet är ju utbidlning något helt meningslöst,när man ändå måste ta det jobb som erbjuds en, vad det än nu må vara.
Och varför ska den här reglen bara gälla människor under 24.
Varför ska Sven 46, arbetslös, sitta med bidrag upp till halsen och ändå ta det lungt med sitt jobbsökande.
Och för det tredje, om man redan spenderar halva sin fritid på att söka ett nytt jobb, skulle det tillkomma fler arbetsgivare som vill tillstätta ungdomar bara för att man spendera minst 30 timmar på arbetsförmedligen?

Jag ställer mig nu frågan? Vart i hela f*n är sverige påväg?
Vi tar in en massa "inte svenska människor" hit, och vi har (ursäkta utlåtandet) inte ens kapacitet att erbjuda svenska ungdommar ett arbete.
Just idag och just nu så är jag så jävla less på världen och skådespeleriet.
Jag är less på att vara glad när jag INTE är det, less på att försöka och försöka, och varje gång misslyckas. Igår var jag glad, en stund på dom få jobbtimmarna jag hade. Nu är jag deprimerad för mindre och orkar därför inte försöka verka glad. Jag tycker inte alls att livet är något roligt idag och jag är uppgiven. Alldeles för uppgiven. Så jävla uppgiven att det bara trycker på bröstet på mig.

Men jag antar att det blir till det bättre. Kanske inte just idag, vid den här tidpunkten. Men senare. Kanske imorgon. Eller kanske dagen efter det.
Idag var det extrapris på Pringles. Så jag unnade mig ett rör.

Återgår till halv åtta hos mig, och lite tröstvräkning.
På återseende mitt herrskap.
13 Oktober 2011  | Seriösa ting | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lilly Bergström                                             Skaffa en gratis hemsida