Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2020)
>>


Vårat nya liv!

Jaha, då sitter man här i en nästan tom lägenhet. Inga möbler är kvar, bara lite småplock. Eller det är inte så bara med småplocket. Det känns som det aldrig tar slut! Man packar och packar och packar och ändå är det mycket smågrejer kvar. Suck!! Idag fick vi i alla fall lite sovmorgon och sen gick jag ut med hundarna för att dom inte skulle vara ivägen när Nicke & Christer skulle bära ut sängen. Nu var det bara det att Christer kom drygt en timme senare än planerat, så vi fick en lååång promenad. =) Det gjorde inget, för vilket fint väder det var! Nu har det dock mulnat på litegrann. Nu väntar jag på att Nicke ska komma tillbaka, så vi får bära ett gäng flyttlådor och tömma kylen & frysen. Jag fick äta lunch på golvet idag, för vi har ju som sagt inga möbler kvar. =) Hundarna tycker nog att det här är lite konstigt. Särskilt igår då vi var i huset och dom verkade undra vad våra möbler gjorde där. Skumt, sa Malte & Gunde! Nu får vi hoppas att det här flyttandet och uppackandet snart är över, så jag får nåt annat att skriva om än denna flyttdokumentär. Ikväll är vi bjudna på middag hos Karin & Freddan och det ska bli SÅ skönt och lyxigt att slippa tänka på att laga mat! Tack snälla, vilka omtänksamma kompisar ni är!!

Måste erkänna att det på ett sätt känns lite sorgligt att flytta härifrån. Förra gången vi flyttade var det helt annorlunda eftersom vi inte alls trivdes där vi bodde. Då kändes det som man ville flytta därifrån så fort som möjligt! Men nu känns det vemodigt att lämna detta trevliga område.... Fast det kommer att bli bra att få ett eget ställe som så småningom ska bli större. Vi började känna oss less på att bo i en hyreslägenhet, utan möjlighet att bygga ut eller bygga om och ingen uteplats heller. Fördelarna med att bo här har varit att vi har haft nära till flera av våra kompisar, det har varit nära till pendeltåget och på så sätt även nära till stan om man vill åka dit, jag har haft nära till mitt jobb, det är en liten ort på landet men ändå nära till större orter. Sen har det funnits andra fördelar som vi aldrig har utnyttjat, men som vi säkert kommer att sakna när vi har flyttat. =) Nu i helgen när jag har varit ute med hundarna har jag tänkt att "nu är det sista gången vi promenerar här". Men nu får vi utforska nya promenadmöjligheter istället!

Ikväll börjar alltså vårat nya liv. Det innebär bland annat att Nicke får närmare till jobbet och jag får längre till jobbet. Istället för att kunna gå till jobbet på 5 min och kunna gå hem på lunchen och äta och rasta hundarna, får jag nu åka drygt 4 mil till jobbet (tar ca 1 tim) och jag kan inte längre gå hem på lunchen. Vi kommer att få längre till många av våra kompisar, men jag hoppas att vi kan ses lika ofta ändå! Vi kommer inte längre att kunna ringa hyresvärden när nåt går sönder.... Och vi kommer att få börja tänka ekonomiskt med el och sånt. Det kommer att vara kallt på golvet (måste köpa tofflor och börja använda mattor igen) och vi kommer att få elda för att spara el. Vi kommer att lukta rök! =) Det blir till att skotta snö och skrapa bilarna. Alltså många omställningar, men det känns kul och kommer att bli bra! Det här har vi längtat efter länge!

Snart kommer nog kameran att packas upp. Här kommer en till gammal bild från när vi var nere på isen förra vintern och körde israce och grillade korv.
28 Januari 2007  | Blogg | 2 kommentarer
Tänk i sommar när ni sitter ute på eran tomt och har tänt grillen, satt upp kubbet och korkat vinet. Då kommer Rosersberg att kännas som en liten fängelsehåla!

Webbplats: http://www.nogg.se/johannazblogg
Skrivet av johanna den 28 Januari 2007 23:24
Kommer säkert att bli jättebra i ert nya lilla hus och det där med att bygga om och bygga till låter ju jättespännande, då får ni ju iaf bestämma själva hur ni vill ha det!!!!! Vi fortsätter vårt husletande, vi ska iväg och se på två hus i veckan, jag vill inte ha en sommar till utan uteplats det är en sak som är säker! Sen är ju inte flyttning min starka sida och inte nåt jag gillar heller, men det är iaf bra träning=). Kramisar och lycka till!

Webbplats: http://www.freewebs.com/flatterhaftgearlevel
Skrivet av Ulrica den 28 Januari 2007 18:56
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida