Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Beundransvärda kvinnor!

Jag får ofta beröm för mitt sätt att vara, men jag blir även ibland sågad för att jag sticker upp huvudet.

 Många gånger tänker jag;

 “Inte är det nåt märkvärdigt med mig! Det finns dom som är duktigare och bättre!".

Jag ser inte "dom" som konkurrenter, men som “läroböcker” som man kan läsa, lära, skåda och dra nytta av!

Om man skall gå runt som ett blindstyre med att vara avundsjuk på andras färdigheter och tyckes sig veta och kunna allt, då slutar man att utvecklas!

Det jag vill säga är att det finns bloggar som jag läser varje dag, bloggar som är givande, inspirerande och lärorika. Jag vill tipsa om dessa för jag tycker att det är en fröjd för ögat, hjärtat och hjärnan att gå inpå dessa!

Vi börjar med Kina

Jag känner inte till en kvinna som har så många meriterade hundar som henne. Första gången jag träffade Kina hade hon med sig en Gordonvalp. Denna valp kände redan vid sex veckors åldern, till kommandon såsom "sitt" och "stanna" och vilken ögonkontakt Kina och valpen hade sinsemellan, det fick mig att tappa hakan!

 Det gick flera år tills nästa gång jag träffade denna KvInNA.

Det var i Ammarnäs, Fjällpokalen, då var hon allt annat än glad. Irriterad var hon (befogad) över ett pris hon fick på ett jaktprov på en unghund. Jag sa då till henne att; "blir du inte nöjd med en tvåa, då tycker jag att du borde lägga av med detta!". Inte blev hon arg och upprörd över min ärlighet, hon uppskattade den! Många gånger har jag önskat att hon var Wiggos uppfödare!

Foto: Kina

Titta in på hennes sida och njut av hennes bilder, där man faktiskt får se ripan tillsammans med hundarna och inte bara en massa “tomma” ståndbilder. Kina är en otrolig duktig hundmänniska och fotograf!

Nästa kvinna är Therese Bjärstig

Sockenvägens Sötataste Pyssel- och Pangbrud. Skulle jag ge denna kvinna en piprensare, ja, nog fasiken skulle hon få till nåt "braohasnyggpryl" av det!" Skänkte henne några rullar gamla hyllband och *vips* så gjorde hon en julgran av detta!? Där stod jag och fattade typ NOLL! Fattar inte vart hon får alla idéer ifrån! Trots hennes ringa ålder, ser det ut som om hon inte har gjort annat!

Foto: Therese

Inte nog med det, denna kvinna jagar! Jihoo! Hundgåar är hon dessutom! Rapp i truten är hon också, precis som jag och det låter som ett HELT hönshus då vi råkes! Mina höns får slänga sig i väggen!

Tredje personen är Fjällripan, Susanne Lind

Hon är nog den mest imponerade fotografen som jag har i min bloggkrets. Ibland har jag till och med funderat över om hon är en JÄKEL på Photoshop, men nej, hon är ÄKTA!

Foto: Susanne

Hon kan sin sak, jagar och "fångar" dagen/jakten i bild, bättre än mig! Underbara bilder ♥

Den sista är Anna-Sara

Vissa har talans gåva, men denna kvinna har begåvats med ordets och pennans gåva. Hon är helt otrolig på att få DET på papper. Hon kan utrycka sig så otroligt bra och fint, det är som att svepas med i en spännande roman! Ibland retar jag upp mig på att hon jämnt blir så jädra snygg på bild =)… skämt åsido!

Foto: Anna- Sara

....Även hon tar underbara bilder och är en utomordentlig jägarinna. Jag gillar skarpt att hon äger Finsk Spetsar J

Gå in på deras bloggar och njut, för det gör jag i fulla drag nästan varje dag....


       
28 Mars 2012  | Kvinnliga Jägare | 9 kommentarer
Oj, tack för de fina orden Miranda! Du har förgyllt min kväll :) *skr* Men inte är jag jämt snygg på bild inte!! Har väl hur många bevis som helst på motsatsen. Tack själv för din fina och intressanta blogg!

Webbplats: http://jagarinnan.wordpress.com
Skrivet av Anna-Sara den 9 April 2012 22:31
Du är en helt underbar och sällsynt kvinna. Ja, curry är ju bara så gott och passar ju till typ allt :)

Webbplats: http://mammasgullunge.blogg.se
Skrivet av Åsa den 30 Mars 2012 16:58
Mähhä, gubben märkte ingen skillnade på rumpan då jag frågade honom, så jag är nog lurad ;-P Nu ska jag göra ett ryck till innan den efterlängtade semestern hägrar... Hörs närmare till veckan så vi kan planera äventyret ;-D KRAM

Webbplats: http://lurans.blogg.se
Skrivet av Therese - Sockenvägens Söta den 30 Mars 2012 10:12
Tittar in och önskar dig en fin helg, hoppas det gick bra i Masa kuia och att ni fick det rensat där. Här är det sista arb dagen innan vi tar en veckas påsklov, ska bli skönt att få rå hela familjen <3 KRAM

Webbplats: http://lurans.blogg.se
Skrivet av Therese - Sockenvägens Söta den 30 Mars 2012 08:05
Vad kul med lite nya tips, tack för att du delar med dig.

Webbplats: http://lavskrikan.blogspot.com/
Skrivet av Sandra den 29 Mars 2012 22:15
Det är inspirerande att läsa din blogg, du har så mycket att dela med dig av, jakt,hundliv,friluftsliv och framför allt att du är en ´hejjare på matlagning och bak. Jag får även många uppmuntrande ord av snälla männ´skor som tycker att det jag gör är bra, och det värmer i hjärtat, fasst jag själv inte tycker att det jag gör är så märkvärdigt. Ha en fin påskhelg . Kram!
Skrivet av karin lindström den 29 Mars 2012 12:42
RINGA ålder?! Det lever jag länge på ;-D Skämt å sido, tack goa du för dina fina ord, förgyller verkligen starten på min dag <3 Å du, var jag tomatröd i går så ska du se mig i dag vännen... Jisses amalia, men nu är första passet avklarat å jag sitter här med skoskav å känner mig så in i baljan duktig ;-D Massa kramar <3 Och tack för länkarna till de andra bloggarna, ska bums in å besöka dem för mig "obekanta". Blev grymt imponerad av susannes foto... KRAM! PS. Och i kategorin beundransvärda, rediga, ärliga och spännande kvinnor står du dig trots allt rätt ensam på toppen på prispallen, bara så du vet ;-D DS.

Webbplats: http://lurans.blogg.se
Skrivet av Therese - Sockenvägens Söta den 29 Mars 2012 07:46
:)) Vad gullig du är :) Tack!! Ja du photoshop äger jag inte ens ;)) Men jag tycker det är så otroligt roligt att fota, fast det är ett ganska nytt intresse. Jag började för ca ett år sedan, innan var det mer sporadiskt :) Jag gillar din blogg skarpt också!! Du har verkligen många järn i elden :) och jag imponeras av dej många gånger :)

Webbplats: http://www.susannelindsfoto.blogspot.com
Skrivet av fjällripan den 29 Mars 2012 00:16
Oj Miranda nu rodnar jag nästan. Tusen tack för ditt beröm. Du har helt rätt jag upskattar ärlighet, synd att det är en bristvara hos många !! Du, Miranda är faktikst helt unik för Du är Du och även Du är en duktig och ambitiös hundägare och jägare, duktig fotograf och dessutom är du flink med dina händer. Kram till dig <3

Webbplats: http://zettertjarns.blogspot.com
Skrivet av Kina den 28 Mars 2012 23:52
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida