Idag är det fredag och det innebar en härlig sovmorgon, vaknade till ett riktigt höstväder utanför förnstret.
gjorde en omelett till frukost bestående av:
2 st ägg
En skvätt grädde
salt och pizzakrydda.
Rör ihop alla dessa med en gaffel i en kopp.
häll sedan i smeten i en het stekpanna med smör i.
omeletten är klar att vända nöär den fått en fast yta.
när jag vänta på den en gång, lade jag på mitt pålägg som idag bestod av 2 skivior skinka, 2 ost skivor, 3 cocktailtomater och några fetaost tärningar. Vik sedan omeletten på mitten, stek en stund tills osten smält!
Sen är den klar att äta, glömde tyvärr ta en bild!
sen ringde min syster och ville vi skulle ut och springa, trött och sletna som vi va kubba vi runt 6 km på a9, sen åkte jag och körde gym i ca 40 min, bla en massa CORE övningar som är bra för rygg och bålstabilitet, utförs mycket på pilatesboll.
Till lunch idag efter träningen fick de bli en super god och fräsch kycklingsallad med feta ost och soltorkade tomater med en hemmagjord mangosås.
I salladen kan man ha valfritt tillbehör, men jag hade isbergssallad, tomat, gurka, annanas (inte såå lchf vänligt, men de blir inte så mycket), fetaost, soltorakade tomater, kycklingfile som jag tidigare på dagen hade gjort i ugnen med orangekrydda och grillkrydda på.. Fryst kyckling: 1 tim på 200 grader.
Orangekryddan gjorde så kycklingen fick en super fräsch smak!!
mangosås:
Ca 3 dl cream fraisch, rör om den tills den blir mjuk och slät.
ca 1 ½ msk mango chutney
2 tsk chilikrydda
1 tsk Orangekrydda
Blanda ihop allt och låt stå i kylen en liten stund innan servering.
Igår provade jag på ett nytt recept i form av matmuffins, som är perfekt som frukost/mellanmål/kvällsmat.
tror bestämt min sambo gillade dom iaf då han redan ätit 3 st haha :)
gjorde en liten sats
ca 4 st stooora muffinsformar:
4 ägg
½ dl grädde
½ tsk salt
1 dl riven ost (jag hade chiliost)
pizzakrydda
Vispa ihop allt och fördela jämt i alla formar.
sen lägg i valfritt tillbehör. jag hade i delade cocktailtomater, fetaostbitar, rökt skinka. sen toppade med några solrosafrön.
in i ugnen på 175 grader i ca 20 min.
blir som bäst när de har svalnat och gräddat till sig :)
Perfekt att ha med dig i väskan till mellanmål.
Kommer nog ett nytt inlägg i morgon igen.
hej så länge.